Καρυδόπιτα του ονείρου


ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ

Αφράτη και ζουμερή

Υλικά
380 γρ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη.
20 γρ. μπέικιν
180 γρ. φρυγανιά τριμμένη
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
1 κοφτό κ.γ. μοσχοκάρυδο
2 κ.γ. κανέλλα
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
200 γρ. βούτυρο
165 γρ. ζάχαρη
7 αυγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
75 ml κονιάκ

Υλικά για το Σιρόπι
2 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη
1 βανίλια
1 κ.σ. χυμό λεμόνι
λίγο κονιάκ

Εκτέλεση
Χτύπησα τη ζάχαρη με το βούτυρο.
Έριξα έναν - έναν τους κρόκους και πρόσθεσα σιγά - σιγά τα υπόλοιπα υλικά.
Στο τέλος έβαλα πολύ αργά τα ασπράδια σε μαρέγκα που είχα χτυπήσει με μια πρέζα αλάτι.
Έβαλα το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί και έψησα στους 170 βαθμούς για 35 λεπτά περίπου.
Άφησα το γλυκό να κρυώσει και έκανα το σιρόπι.
Έριξα το σιρόπι και έλιωσα 125 γρ. κουβερτούρα με 125 ml γάλα και έκανα ένα γλάσο.


Credits:
αναστ γεώ
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Καρυδόπιτα του ονείρου