Καρυδόπιτα του ονείρου

ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ

ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ


Αφράτη και ζουμερή

Υλικά

  • 380 γρ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη.
  • 20 γρ. μπέικιν
  • 180 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
  • 1 κοφτό κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 2 κ.γ. κανέλλα 
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 165 γρ. ζάχαρη
  • 7 αυγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
  • 75 ml κονιάκ

Για το Σιρόπι
  • 2 κούπες νερό 
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 βανίλια 
  • 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • λίγο κονιάκ


Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο.
  2. Ριχνουμε έναν - έναν τους κρόκους και προσθέτουμς σιγά - σιγά τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Στο τέλος βάζουμε πολύ αργά τα ασπράδια σε μαρέγκα που είχαμε χτυπήσει με μια πρέζα αλάτι.
  4. Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 35 λεπτά περίπου.
  5. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και κάνουμε το σιρόπι.
  6. Ρίχνουμε το σιρόπι και λιώνουμε 125 γρ. κουβερτούρα με 125 ml γάλα και κάνουμς ένα γλάσο.

Δημιουργός συνταγής: αναστ γεω 
 
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget