ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ
Αφράτη και ζουμερή
Υλικά
- 380 γρ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη.
- 20 γρ. μπέικιν
- 180 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
- 1 κοφτό κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 2 κ.γ. κανέλλα
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 200 γρ. βούτυρο
- 165 γρ. ζάχαρη
- 7 αυγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
- 75 ml κονιάκ
Για το Σιρόπι
- 2 κούπες νερό
- 2 κούπες ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
- λίγο κονιάκ
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο.
- Ριχνουμε έναν - έναν τους κρόκους και προσθέτουμς σιγά - σιγά τα υπόλοιπα υλικά.
- Στο τέλος βάζουμε πολύ αργά τα ασπράδια σε μαρέγκα που είχαμε χτυπήσει με μια πρέζα αλάτι.
- Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 35 λεπτά περίπου.
- Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και κάνουμε το σιρόπι.
- Ρίχνουμε το σιρόπι και λιώνουμε 125 γρ. κουβερτούρα με 125 ml γάλα και κάνουμς ένα γλάσο.
Δημιουργός συνταγής: αναστ γεω