
ΜΑΚΑΡΟΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- ΒΟΥΤΥΡΩΣΑ ένα ταψάκι ορθογώνιο.
- Έστρωσα ένα ΦΥΛΛΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ έριξα από πάνω τα βρασμένα ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ Νο5 (το μισό πακέτο έβαλα, 250 γρ.) και μετά ό,τι σας αρέσει.
- Εγώ έβαλα ΓΚΟΥΝΤΑ, ΡΕΓΚΑΤΟ και ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ, κομμάτια ΖΑΜΠΟΝ, ΠΙΠΕΡΙΕΣ και 2 μικρές ΚΡΕΜΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΙΠΑΡΑ χτυπημένες με 2 ΑΥΓΑ.
- Σκέπασα με το δεύτερο ΦΥΛΛΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ, έκλεισα καλά τις άκρες γύρω - γύρω, χάραξα ελαφρά με μαχαίρι τη σφολιάτα και άλειψα με 1 ΑΥΓΟ.
- Έψησα στον αέρα στους 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά η σφολιάτα.
Δημιουργός συνταγής: Ελενη Τσιουκανη