ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
Έτοιμο το μανταρινάκι μου!
Δεν έτυχε πέτυχε!!
Υλικά
- 2 κιλά μανταρίνια μικρά, ψιλόφλουδα
- 2 κιλά ζάχαρη
- 4 φλ. νερό
- 1/2 φλ. χυμό λεμονιού.
Εκτέλεση
- Έπλυνα και αφαίρεσα το κοτσανάκι από τα μανταρίνια.
- Με ένα ξυλάκι από σουβλάκι τρύπησα τα μανταρίνια από την μια μεριά ως την άλλη.
- Έβαλα σε μια κατσαρόλα νερό και τα μανταρίνια και έβρασα για πέντε λεπτά και μετά πέταξα το νερό για να βράσουν λίγο και να ξεπικρίσουν. Αυτό το έκανα τρείς φορές.
- Έβγαλα τα μανταρίνια σε ένα σουρωτήρι και τα άφησα να κρυώσουν και να στραγγίσουν.
- Στη συνέχεια τα άφησα σε μια καθαρή πετσέτα αφού πρώτα τα ζουλήξα λίγο μέχρι να βγουν όλα τα περιττά νερά.
- Τα άφησα για δύο ώρες.
- Έβαλα τη ζάχαρη και το νερό να βράσουν για πέντε λεπτά.
- Πρόσθεσα τα μανταρίνια και έβρασα για άλλα πέντε.
- Τα άφησα για όλη νύχτα και τα ξαναέβρασα το πρωί μέχρι να δέσει το σιρόπι.
- Στο τέλος πρόσθεσα το λεμόνι.