Μανταρίνι γλυκό του κουταλιού


ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

Έτοιμο το μανταρινάκι μου!
Δεν έτυχε πέτυχε!!

Υλικά
2 κιλά μανταρίνια μικρά, ψιλόφλουδα
2 κιλά ζάχαρη
4 φλ. νερό
1/2 φλ. χυμό λεμονιού.

Έπλυνα και αφαίρεσα το κοτσανάκι από τα μανταρίνια.
Με ένα ξυλάκι από σουβλάκι τρύπησα τα μανταρίνια από την μια μεριά ως την άλλη.
Έβαλα σε μια κατσαρόλα νερό και τα μανταρίνια και έβρασα για πέντε λεπτά και μετά πέταξα το νερό για να βράσουν λίγο και να ξεπικρίσουν. Αυτό το έκανα τρείς φορές.
Έβγαλα τα μανταρίνια σε ένα σουρωτήρι και τα άφησα να κρυώσουν και να στραγγίσουν.
Στη συνέχεια τα άφησα σε μια καθαρή πετσέτα αφού πρώτα τα ζουλήξα λίγο μέχρι να βγουν όλα τα περιττά νερά.
Τα άφησα για δύο ώρες.
Έβαλα τη ζάχαρη και το νερό να βράσουν για πέντε λεπτά.
Πρόσθεσα τα μανταρίνια και έβρασα για άλλα πέντε.
Τα άφησα για όλη νύχτα και τα ξαναέβρασα το πρωί μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Στο τέλος πρόσθεσα το λεμόνι.


Credits:
αναστ γεώ
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Μανταρίνι γλυκό του κουταλιού