
ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένω και καθαρίζω τις ΓΑΡΙΔΕΣ. Εγώ κόβω με ψαλίδι τα ποδαράκια που εξέχουν και το σκληρό στο κεφάλι που είναι μυτερό, και μετά σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα, σοτάρω με 1/2 κούπα ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ τις ΓΑΡΙΔΕΣ μέχρι να αλλάξουν χρώμα, να κοκκινίσουν δηλαδή, και μετά με μια τρυπητή κουτάλα τις βγάζω σε πιατέλα.
- Στο ίδιο λάδι σοτάρω μια ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ψιλοκομμένη.
- Μόλις μαραθεί λίγο ρίχνω μπόλικη ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΦΡΕΣΚΙΑ ή αν δεν έχω βάζω 1 ολόκληρο ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ ΧΑΡΤΙΝΟ ΚΟΥΤΙ και αφήνω λίγο να πάρει μια βράση.
- Ρίχνω ελάχιστο ΑΛΑΤΙ, 1/2 κουταλάκι ΡΙΓΑΝΗ, λίγη ΠΑΠΡΙΚΑ, 1 κουταλιά ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ, ΜΑΪΝΤΑΝΟ και ΜΑΥΡΟ ΠΙΠΕΡΙ και αφήνω να βράσει για 5 λεπτά.
- Προσθέτω λίγο ΝΕΡΑΚΙ αν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή και στη συνέχεια ρίχνω μέσα στη σάλτσα τις ΓΑΡΙΔΕΣ και ένα σφηνάκι ΟΥΖΟ.
- Αφήνω αλλά 5 λεπτά να βράσουν, ΟΧΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ!!, και αποσύρω από το μάτι.
- Τρίβω μπόλικη ΦΕΤΑ και την ανακατεύω με τις γαρίδες και την σάλτσα τους να λιώσει η φέτα!
- Τις βγάζω σε πιατέλα και ρίχνω επάνω ΜΑΪΝΤΑΝΟ ψιλοκομμένο.
Τις συνόδευσα με σαλάτα τριμμένο ρεπάνι με καροτάκι και λεμόνι!
