Γαρίδες σαγανάκι


ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένω και καθαρίζω τις ΓΑΡΙΔΕΣ. Εγώ κόβω με ψαλίδι τα ποδαράκια που εξέχουν και το σκληρό στο κεφάλι που είναι μυτερό, και μετά σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα, σοτάρω με 1/2 κούπα ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ τις ΓΑΡΙΔΕΣ μέχρι να αλλάξουν χρώμα, να κοκκινίσουν δηλαδή, και μετά με μια τρυπητή κουτάλα τις βγάζω σε πιατέλα.
Στο ίδιο λάδι σοτάρω μια ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ψιλοκομμένη.
Μόλις μαραθεί λίγο ρίχνω μπόλικη ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΦΡΕΣΚΙΑ ή αν δεν έχω βάζω 1 ολόκληρο ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ ΧΑΡΤΙΝΟ ΚΟΥΤΙ και αφήνω λίγο να πάρει μια βράση.
Ρίχνω ελάχιστο ΑΛΑΤΙ, 1/2 κουταλάκι ΡΙΓΑΝΗ, λίγη ΠΑΠΡΙΚΑ, 1 κουταλιά ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ, ΜΑΪΝΤΑΝΟ και ΜΑΥΡΟ ΠΙΠΕΡΙ και αφήνω να βράσει για 5 λεπτά.
Προσθέτω λίγο ΝΕΡΑΚΙ αν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή και στη συνέχεια ρίχνω μέσα στη σάλτσα τις ΓΑΡΙΔΕΣ και ένα σφηνάκι ΟΥΖΟ.
Αφήνω αλλά 5 λεπτά να βράσουν, ΟΧΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ!!, και αποσύρω από το μάτι.
Τρίβω μπόλικη ΦΕΤΑ και την ανακατεύω με τις γαρίδες και την σάλτσα τους να λιώσει η φέτα!
Τις βγάζω σε πιατέλα και ρίχνω επάνω ΜΑΪΝΤΑΝΟ ψιλοκομμένο.
Τις συνόδευσα με σαλάτα τριμμένο ρεπάνι με καροτάκι και λεμόνι!


Credits:
Aggelika Gougousidou
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Γαρίδες σαγανάκι