Ραβανί


ΡΑΒΑΝΙ

Για να γλυκαθούμε λίγο....

Υλικά
6 αυγά
1/2 νεροπότηρο ζάχαρη
1 νεροπότηρο γάλα (εγώ βάζω λίγο παραπάνω από μισό ποτήρι γάλα και το υπόλοιπο χυμό πορτοκάλι)
1 νεροπότηρο σπορέλαιο
2 φακελάκια baking powder
1 βανίλια
ξύσμα από 1 λεμόνι (εγώ έβαλα πορτοκάλι)
1 φακελάκι σιμιγδάλι 500 γρ. (εγώ το έκανα με χοντρό)

Για το σιρόπι
5 νεροπότηρα ζάχαρη
5 νεροπότηρα νερό
1 βανίλια
φλούδα και χυμό από ένα λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

Ανακατεύω στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη ώσπου να αφρατέψουν για περίπου 15 λεπτά.
Μετά χαμηλώνω την ταχύτητα και βάζω τα υπόλοιπα υλικά με τελευταία το σιμιγδάλι και το μπέικιν.
Αδειάζω το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνω στους 170 βαθμούς με αντιστάσεις για 30 - 40 λεπτά περίπου.
Όταν το βγάλω από το φούρνο το κόβω ελαφρώς και το αφήνω στην άκρη ώσπου να φτιάξω το σιρόπι.
Όπως είναι ΚΑΥΤΟ το σιρόπι το αδειάζω πάνω στο ΧΛΙΑΡΟ γλυκό.


Credits:
Στελλα Κουσιδου (συνταγή)
Αννα Κασσανδρεια (εκτέλεση)
Σπιτικές δημιουργικές απολαύσεις με την Άννα ...
Ραβανί