
ΖΑΜΠΟΝΟΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ
Υλικά
- 1 πακέτο σφολιάτα
- 650 γρ. τριμμένο κασέρι γκούντα
- 10 - 12 φέτες ζαμπόν ή χοιρινή ωμοπλάτη
- 1 - 2 πιπεριές μακρουλές ψιλοκομμένες
- κονκασέ
- 1 κρόκου αυγού
- λίγο σουσάμι
Εκτέλεση
- Αφήνουμε τη σφολιάτα σε θερμοκρασία δωματίου να ξεπαγώσει 2 - 3 ώρες.
- Παίρνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και το ανοίγουμε λίγο μεγαλύτερο από το ταψί.
- Ρίχνουμε το μισό κασέρι τριμμένο, το ζαμπόν ή τη χοιρινή ωμοπλάτη (ανάλογα τι θα βάλετε), πάνω σε κάθε φέτα ζαμπόν βάζουμε λίγη ψιλοκομμένη πιπεριά και λίγο κονκασέ και από επάνω ρίχνουμε το υπόλοιπο κασέρι.
- Ανοίγουμε το άλλο φύλλο σφολιάτας και το βάζουμε από πάνω.
- Κλείνουμε καλά τις άκρες γύρω - γύρω.
- Χαράζουμε την ζαμπονοκασερόπιτα σε κομμάτια, αλείφουμε με τον κρόκο αυγού (χτυπάμε τον κρόκο με λίγο νερό) και ρίχνουμε και σουσάμι από πάνω.
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40 - 45 λεπτά περίπου.

Δημιουργός συνταγής: Ελενη Τσιουκανη