
Υλικά
4 αυγα,
4 κ.σ. ζάχαρη
1 ποτήρι φρέσκο γάλα
1/2 ποτήρι σπορέλαιο
1 βανίλια
1,5 ποτήρι αλεύρι Φαρινάπ
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
4 κ.σ. κακάο
Ρίχνουμε εναλλάξ το γάλα με το σπορέλαιο.
Τέλος, αφού έχουμε ανακατέψει το αλεύρι με το μπέικιν, το κακάο και τη βανίλια τα προσθέτουμε σιγά - σιγά.
Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένο πυρέξ ή ταψί Νο28 και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα, για 25 λεπτά ανάλογα το φούρνο.
2 νεροπότηρα ζάχαρη
50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
ο χυμός μισού λεμονιού
Βράζουμε για 3 λεπτά
Σιροπιάζουμε με ΚΑΥΤΟ σιρόπι το ΚΑΥΤΟ γλυκό σιγά - σιγά.
Δηλαδή ρίχνουμε σιρόπι, περιμένουμε να το απορροφήσει και συνεχίζουμε.
Αφήνουμε να κρυώσει.
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
1 γεμάτη κ.σ. Βιτάμ
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί.
Σπάμε μέσα την κουβερτούρα και ανακατεύουμε ώστε να λιώσει η σοκολάτα και να πήξει.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα το Βιτάμ και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε να χλιαρύνει ανακατεύοντάς την και στη συνέχεια τη ρίχνουμε στο γλυκό.
4 κ.σ. ζάχαρη
1 ποτήρι φρέσκο γάλα
1/2 ποτήρι σπορέλαιο
1 βανίλια
1,5 ποτήρι αλεύρι Φαρινάπ
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
4 κ.σ. κακάο
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.Ρίχνουμε εναλλάξ το γάλα με το σπορέλαιο.
Τέλος, αφού έχουμε ανακατέψει το αλεύρι με το μπέικιν, το κακάο και τη βανίλια τα προσθέτουμε σιγά - σιγά.
Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένο πυρέξ ή ταψί Νο28 και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα, για 25 λεπτά ανάλογα το φούρνο.
Σιρόπι
2 νεροπότηρα νερό2 νεροπότηρα ζάχαρη
50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
ο χυμός μισού λεμονιού
Βράζουμε για 3 λεπτά
Σιροπιάζουμε με ΚΑΥΤΟ σιρόπι το ΚΑΥΤΟ γλυκό σιγά - σιγά.
Δηλαδή ρίχνουμε σιρόπι, περιμένουμε να το απορροφήσει και συνεχίζουμε.
Αφήνουμε να κρυώσει.
Γλάσο
200 γρ. κρέμα γάλακτος200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
1 γεμάτη κ.σ. Βιτάμ
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί.
Σπάμε μέσα την κουβερτούρα και ανακατεύουμε ώστε να λιώσει η σοκολάτα και να πήξει.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα το Βιτάμ και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε να χλιαρύνει ανακατεύοντάς την και στη συνέχεια τη ρίχνουμε στο γλυκό.
Δημιουργός συνταγής: Ελενη Τσιουκανη, συνταγή Tzeni Tsanaktsidou