
Υλικά
- 30 κομμάτια σύκο
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1 κ.γ. ξινό
- 1 κ γ. γαλαζόπετρα
- 2 βανίλιες
- 3 κούπες νερό
- Χυμό από 1/2 λεμόνι
Εκτέλεση
- Έπλυνα και έκοψα λίγο το κοτσανάκι και το κάτω μέρος του σύκου.
- Έκανα δύο βράσεις το γλυκό από 10 λεπτά, αλλάζοντας πάντα με κρύο.
- Το άφησα να κρυώσει και το έβαλα για 25 λεπτά στην γαλαζοπετρα.
- Ξεπλυνα πάρα πολύ καλά.
- Το άφησα σε κρύο νερό για 12 ώρες.
- Μετά ζουληξα τα σύκα για να φύγουν τα πολλά νερά.
- Έβρασα το σιρόπι για 10 λεπτά και έριξα μέσα τα σύκα.
- Έβρασα για αλλά 15 λεπτά και το άφησα 15 ώρες.
- Ξαναέβρασα μέχρι να δέσει το σιρόπι και προς το τέλος έριξα το λεμόνι και τις βανίλιες.
Δημιουργός συνταγής: αναστ γεώ