Σπανακοτυρόπιτα με σπιτικό και σούπερ τραγανό φύλλο


ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΟΥΠΕΡ ΤΡΑΓΑΝΟ ΦΥΛΛΟ

Για το φύλλο 
500 γρ. αλεύρι, εγώ έβαλα Κούλα 
1 κ.σ ξύδι 
1/2 κ.γ. αλάτι 
2 κ.σ. ελαιόλαδο 
250 ml νερό
  
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε μέσα το αλάτι, το ελαιόλαδο, το ξίδι και στο τέλος σιγά - σιγά το νερό.
Ζυμώνουμε μαλακιά ζύμη, σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε για μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Εγώ την έκανα σε μικρό ταψάκι και έβγαλα οχτώ φύλλα, 4 κάτω και 4 πάνω. Αν θέλετε σε μεγαλύτερο ταψί μπορείτε να κάνετε δύο φύλλα κάτω και δύο φύλλα πάνω.
Στο στρώσιμο βάζουμε στο ταψι με κάθε φύλλο και λάδι, γέμιση και συνεχίζουμε μετά με φύλλο - λάδι, φύλλο - λάδι και όσο μας πάρει.
Από πάνω μπορείτε να βάλετε λιωμένο βούτυρο με ένα πινέλο η λάδι (όπως στην δική μου την περίπτωση).
Κόβουμε την πίτα και ψήνουμε σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 170 με 180 βαθμούς για 40 λεπτά ή ανάλογα το φούρνο.
  
Για τη γέμιση 
Ζεματάω το σπανάκι για 2 λεπτά, το στραγγίζω πολύ καλά και το αφήνω να κρυώσει για λίγο.
Στη συνέχεια προσθέτω το φρέσκο κρεμμυδάκι, άνηθο, δυόσμο, τριμμένο κατσικίσιο τυρί.



Credits: