ΛΑΧΑΝΟ ΤΟΥΡΣΙ ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ 3 - 4 ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ
Υλικά Για 2-3 βάζα
- 1 κιλό λάχανο ψιλοκομμένο
- 2 μέτρια καρότα τριμμένα στην χοντρή μεριά του τρίφτη
- 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
- 1 μεγάλο κλαδί σέλινο ψιλοκομμένο
- προαιρετικά 1-2 σκελίδες σκόρδο
- μπούκοβο ή λίγη πράσινη καυτερή πιπεριά
- 50 ml ελαιόλαδο 2-3 κ.σ. ξύδι,
- 1 κ.σ. κοφτό αλάτι χονδρό
- βάζα καθαρά και καινούργια καπάκια
Εκτέλεση
- Καθαρίζω, πλένω, κόβω και τρίβω τα λαχανικά.
- Βάζω όλα τα υλικά σε ένα μπολ, ανακατεύω και πιέζω απαλά.
- Γεμίζω τα βάζα, πιέζω να γεμίσουν πολύ καλά δεν αφήνω κενά, κλείνω τα καπάκια και βάζω στο ψυγείο για 3-4 μέρες,
- Αν το αφήσω περισσότερες μέρες θα γίνει ακόμη πιο ωραίο,
- Νερό δεν βάζω θα βγάλουν τα λαχανικά τα δικά τους υγρά.
- Το συντηρώ στο ψυγείο.
Δημιουργός συνταγής: Πετρινα Μπαρδανη