Λάχανο τουρσί έτοιμο σε 3 - 4 μέρες για κατανάλωση



ΛΑΧΑΝΟ ΤΟΥΡΣΙ ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ 3 - 4 ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

Για 2-3 βάζα
1 κιλό λάχανο ψιλοκομμένο
2 μέτρια καρότα τριμμένα στην χοντρή μεριά του τρίφτη
1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
1 μεγάλο κλαδί σέλινο ψιλοκομμένο
προαιρετικά 1-2 σκελίδες σκόρδο
μπούκοβο ή λίγη πράσινη καυτερή πιπεριά
50 ml ελαιόλαδο 2-3 κ.σ. ξύδι,
1 κ.σ. κοφτό αλάτι χονδρό
βάζα καθαρά και καινούργια καπάκια

Καθαρίζω, πλένω, κόβω και τρίβω τα λαχανικά.
Βάζω όλα τα υλικά σε ένα μπολ, ανακατεύω και πιέζω απαλά.
Γεμίζω τα βάζα, πιέζω να γεμίσουν πολύ καλά δεν αφήνω κενά, κλείνω τα καπάκια και βάζω στο ψυγείο για 3-4 μέρες,
Αν το αφήσω περισσότερες μέρες θα γίνει ακόμη πιο ωραίο,
Νερό δεν βάζω θα βγάλουν τα λαχανικά τα δικά τους υγρά.
Το συντηρώ στο ψυγείο.