Κοτόπιτα



ΚΟΤΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ:
600 γρ. αλεύρι για πίτες
25 γρ. καλαμποκέλαιο
230 γρ. νερό
1.5 κ.γ.αλατι
1 αυγό χτυπημένο
1 κ.σ. ξύδι
Τα ζυμώνουμε όλα μαζί για 15 'στο μίξερ και το αφήνουμε να ξεκουραστεί.

ΓΙΑ ΤΗ ΓΈΜΙΣΗ:
2 μπούτια κοτόπουλου
2 καρότα
2 πράσα το πράσινο μέρος
1 κρεμμύδι μεγάλο
1 φύλλο δάφνης
αλάτι
και το βράζουμε έως ότου μαλακώσει το κοτόπουλο.

ΜΠΕΣΑΜΕΛ:
200 γρ. γάλα
1 κ.σ. αλεύρι
1 κ.σ. βούτυρο
μοσχοκάρυδο
αλάτι λίγο
πιπέρι αρκετό

Εκτέλεση
2 πράσα, το λευκό μέρος, τα ζεματάμε για 1' και τα στραγγίζουμε.
Τα αφήνουμε στην άκρη.
Όταν κρυώσει το κοτόπουλο το ξεψαχνίζουμε σε ένα σκεύος και ψιλοκόβουμε μια πιπεριά κόκκινη και το 1 καρότο.
Βάζουμε το πράσο που έχουμε κρατήσει στην άκρη και προσθέτουμε την μπεσαμέλ, ΟΧΙ όλη, τόση που να ενώσουν τα υλικά της γέμισης.
Προσθέτουμε επίσης 2 αυγά και 3 κ.σ. τραχανά, για να τραβήξει τα υγρά.

Παίρνουμε τη ζύμη, τη χωρίζουμε σε 11 μπαλάκια και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 30'.
Ανοίγουμε τα πρώτα 5, λαδοβουτυρώνουμε το κάθε ένα και τα στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί.
Το πρώτο φύλλο να εξέχει.
Όταν στρώσουμε 5 φύλλα ρίχνουμε την μισή γέμιση, στρώνουμε ένα φύλλο και βάζουμε την υπόλοιπη γέμιση.
Βάζουμε τα άλλα 5 φύλλα με τον ίδιο τρόπο
Κάνουμε τον κόθρο και τέλος χαράζουμε την πίτα.
Την ραντίζουμε με λάδι και νερό και την ψήνουμε έως ότου ροδίσει αρκετά και έχει ξεκολλήσει από το ταψί.


Credits:
Anna Lampropouloy