Κασόπιτα



ΚΑΣΟΠΙΤΑ

Υλικά:
300 γρ. νερό
1 αυγό μεσαίο
50 γρ. ελαιόλαδο
220 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
250 γρ. φέτα
αλάτι χονδρό
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ρίγανη

Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε μέσα το νερό, το αυγό, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε μέσα το αλεύρι, 170 γρ. φέτα σπασμένη με τα χέρια μας, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και το μείγμα μας να μοιάζει σαν χυλός.
Λαδώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 30 εκ., προαιρετικά μπορούμε να βάλουμε και μια λαδόκολλα από κάτω, ρίχνουμε όλο το μείγμα μέσα, την υπόλοιπη φέτα από πάνω σε κομμάτια, πασπαλίζουμε με λίγο έξτρα ελαιόλαδο, ρίγανη, πιπέρι και ψήνουμε στους 200°C για 45-60 λεπτά ή μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα από πάνω.
Αφαιρούμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 30 λεπτά και σερβίρουμε

Tips:
Σερβίρεται πολύ ωραία με γιαούρτι
Μπορείτε να προσθέσετε μέσα και μπαχαρικά της αρέσκειας σας


Credits:
Alex Foukas