Αρχική σελίδα Μοσχάρι Λεμονάτο μοσχαράκι κατσαρόλας
Λεμονάτο μοσχαράκι κατσαρόλας
Υλικά 1 κιλο κρέας μοσχαράκι, κομμένο σε κύβους 2 μεγάλα κρεμμύδια 2 καρότα 1 σκελίδα σκόρδο 1 κουτί κονσέρβα μανιτάρια 2 λεμόνια λιγο κρασί, για το σβήσιμο 2 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ αλάτι ρίγανη πιπέρι 4 μπαχάρια 2 δαφνόφυλλα λίγο ελαιόλαδο, για το τσιγάρισμα
Εκτέλεση Βάζω σκέτο το κρέας στην κατσαρόλα. Μόλις φύγουν τα υγρα του το σβηνω με λίγο ξύδι. Μετά ρίχνω το λάδι, κόβω τα 2 κρεμμύδια, το σκόρδο, κόβω φέτες τα καρότα και ρίχνω τα μανιτάρια. Τσιγαρίζω και σβήνω με ό,τι κρασί εχω. Ρίχνω αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Ρίχνω νερό και σκεπάζω. Τέλος όταν είναι έτοιμο, διαλύω 2 καλά γεμάτες κουταλιές της σούπας κορν-φλάουρ και τις ανακατεύω με χυμό από 2 λεμόνια. Ρίχνω μέσα στην κατσαρόλα αλλά δεν ανακατεύω! Κουνάω την κατσαρόλα και πήζει κατευθείαν. Σβήνω και σερβίρω με ρύζι η πατάτες τηγανιτές. Δημιουργός συνταγής:
Gogo Samiou