Λεμονάτο μοσχαράκι κατσαρόλας



ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ

Υλικά
1 κιλο κρέας μοσχαράκι, κομμένο σε κύβους
2 μεγάλα κρεμμύδια
2 καρότα
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουτί κονσέρβα μανιτάρια
2 λεμόνια
λιγο κρασί, για το σβήσιμο
2 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
αλάτι
ρίγανη
πιπέρι
4 μπαχάρια
2 δαφνόφυλλα
λίγο ελαιόλαδο, για το τσιγάρισμα

Εκτελεση
Βάζω σκέτο το κρέας στην κατσαρόλα.
Μόλις φύγουν τα υγρα του το σβηνω με λίγο ξύδι.
Μετά ρίχνω το λάδι, κόβω τα 2 κρεμμύδια, το σκόρδο, κόβω φέτες τα καρότα και ρίχνω τα μανιτάρια.
Τσιγαρίζω και σβήνω με ό,τι κρασί εχω.
Ρίχνω αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
Ρίχνω νερό και σκεπάζω.
Τέλος όταν είναι έτοιμο, διαλύω 2 καλά γεμάτες κουταλιές της σούπας κορν-φλάουρ και τις ανακατεύω με χυμό από 2 λεμόνια.
Ρίχνω μέσα στην κατσαρόλα αλλά δεν ανακατεύω! Κουνάω την κατσαρόλα και πήζει κατευθείαν.
Σβήνω και σερβίρω με ρύζι η πατάτες τηγανιτές.


Credits: