Ψωμάκια Hamburger



ΨΩΜΑΚΙΑ HAMBURGER


ΑΠΛΆ ΤΕΛΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑ


Υλικά:

  • 1100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 μαγιά ξερή
  • 70 γρ. μαργαρίνη BELLA (θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 σφηνάκι γάλα (εβαπορέ)
  • 2,5 κουταλιές τής σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 550 γρ. χλιαρό νερό
(Ίσως χρειαστεί λίγο λιγότερο η λίγο ακόμη αλεύρι! Θα δείτε στο ζύμωμα.)


Εκτέλεση 

  • Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το χλιαρό νερό, το γάλα, ζάχαρη, αλάτι, μαργαρίνη και τη μαγιά.
  • Ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις σιγά - σιγά (κοσκινισμένο) μέχρι να φτιάξουμε ένα εύπλαστο μαλακό ζυμάρι.
  • Αφήνουμε να φουσκώσει για λίγο (30 - 40 λεπτά) και στη συνέχεια ξεφουσκώνουμε το ζυμάρι και πλάθουμε σε μπαλίτσες ( 25 ψωμάκια).
  • Τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί ή καλά λαδωμένο και αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσουν.
  • Τέλος αλείφουμε με γάλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 180 βαθμούς για περίπου 20 - 25 λεπτά.


Δημιουργός συνταγής: Φλωρα Χριστου, συνταγή: Γιώργος Μιχάλης Χριστιανός

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget