Ψωμάκια Hamburger



ΨΩΜΑΚΙΑ HAMBURGER

ΑΠΛΆ ΤΕΛΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Υλικά:
1100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 μαγιά ξερή
70 γρ. μαργαρίνη BELLA (θερμοκρασία δωματίου)
1 σφηνάκι γάλα (εβαπορέ)
2,5 κουταλιές τής σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
550 γρ. χλιαρό νερό
(Ίσως χρειαστεί λίγο λιγότερο η λίγο ακόμη αλεύρι! Θα δείτε στο ζύμωμα.)

Τρόπος παρασκευής:
Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το χλιαρό νερό, το γάλα, ζάχαρη, αλάτι, μαργαρίνη και τη μαγιά.
Ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις σιγά - σιγά (κοσκινισμένο) μέχρι να φτιάξουμε ένα εύπλαστο μαλακό ζυμάρι.
Αφήνουμε να φουσκώσει για λίγο (30 - 40 λεπτά) και στη συνέχεια ξεφουσκώνουμε το ζυμάρι και πλάθουμε σε μπαλίτσες ( 25 ψωμάκια).
Τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί ή καλά λαδωμένο και αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσουν.
Τέλος αλείφουμε με γάλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 180 βαθμούς για περίπου 20 - 25 λεπτά.


Credits:
Γιώργος Μιχάλης Χριστιανός (συνταγή)
Φλωρα Χριστου (εκτέλεση)