Whoopie pies (Μπισκοτοκεκάκια)



WHOOPIE PIES (ΜΠΙΣΚΟΤΟΚΕΚΑΚΙΑ)

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
210 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. κοσκινισμένο 
75 γρ. κακάο κοσκινισμένο 
1 βανιλίνη
1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1/4 κ.γ. μαγειρική σόδα
1/2 κ.γ. αλάτι
1/3 κ.γ. κανέλα
Όλα αυτά μαζί σε ένα μπολ, ανακατεύω και αφήνω στην άκρη.

1 αυγό
60 ml καφέ (ότι έχετε)
120 ml γάλα
Αυτά τα 3 υλικά σε άλλο μπολ, ανακατεύω και αφήνω στην άκρη. 

Στον κάδο του μίξερ χτυπώ 170 γρ. ΒΟΥΤΥΡΟ σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτω 200 γρ. ΖΑΧΑΡΗ και χτυπάω για 3 λεπτά.
Έπειτα, προσθέτω σε δόσεις τα ΣΤΕΡΕΑ και τα ΥΓΡΑ υλικά, εναλλάξ, που είχα αφήσει στην άκρη. Συνεχίζω το χτύπημα.
Βάζω το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα σχηματίζω κύκλους ίδιου μεγέθους.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180-190 βαθμούς για 10 λεπτά.
Αφήνω να κρυώσουν καλά.

Για την κρέμα:
Στον κάδο του μίξερ χτυπώ 340 γρ. ΒΟΥΤΥΡΟ σε θερμοκρασία δωματίου.
Προσθέτω σιγά - σιγά 680 γρ. ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ.
Έπειτα ρίχνω 1 ΒΑΝΙΛΙΝΗ, 1/2 κ.γλ. ΑΛΑΤΙ και 2 κ.σ. ΓΑΛΑ.
Ανακατεύω καλά.
Στη συνέχεια μεταφέρω την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζω τα μπισκότα μου. 
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως γέμιση οποιαδήποτε άλλη κρέμα (πχ σαντιγί, κρέμα στιγμής, πραλίνα).


Credits:
Penelope Panagiotopoulou
Μαγειρικές Απολαύσεις