Κολοκυθόπιτα με πορτοκαλί κολοκύθα χωρίς φύλλο (Μπατζίνα)

Μπατζίνα

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ (ΜΠΑΤΖΙΝΑ)


Υλικά

  • 1 κιλό κολοκύθα
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 100 γρ γιαούρτι
  • 50 γρ ελαιόλαδο
  • 300 γρ φέτα ψιλοκομμένη
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • Δυόσμο
  • Μάραθο
  • Μαϊντανό
  • 130 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κοφτό κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • Λίγο αλάτι, εξαρτάται από το πόσο αλμυρό είναι το τυρί
  • Πιπέρι


Εκτέλεση

  1. Τρίβουμε την κολοκύθα στο χοντρό του τρίφτη, την αλατίζουμε και την αφήνουμε να στραγγίξουν τα υγρά της.
  2. Την πιέζουμε στις χούφτες μας να βγουν όσο το δυνατόν περισσότερα υγρά.
  3. Σε ενα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι και το λάδι.
  4. Ρίχνουμε τα μυρωδικά ψιλοκομμένα, το κρεμμύδι, μια πρέζα πιπέρι, το τυρί, τα ανακατεύουμε καλά και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο αλάτι.
  5. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το προσθέτουμε στο μίγμα και ανακατεύουμε.
  6. Λαδώνουμε ένα ταψάκι, πασπαλίζουμε με λίγο σιμιγδάλι και αδειάζουμε μέσα το μίγμα.
  7. Ισιώνουμε την επιφάνεια και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 με 190 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.

ΜπατζίναΜπατζίνα