Αφράτη και εύκολη Καρυδόπιτα Πουτίγκα


ΑΦΡΑΤΗ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΠΟΥΤΙΓΚΑ

Το κάτι άλλο!!!

Υλικά καρυδόπιτας:
6 αυγά,
100 γρ. ζάχαρη,
155 γρ. αλεύρι,
1 φακελάκι μπέικιν.
2 κ.γ. κανέλα,
μισό κ.γ. γαρύφαλλο,
125 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα

Σιρόπι:
3 ποτήρια νερό,
3 ποτήρια ζάχαρη,
1 κ.σ. μέλι
1/2 λεμόνι
βράσιμο 5 λεπτά!

Εκτέλεση Καρυδόπιτας:
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη.
Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά σιγά - σιγά.
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε με μαρίζ.
Λαδώνουμε το ταψί (28ν), ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,, στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για 35 λεπτά.

Σιροπιάζουμε το ΚΡΥΟ γλυκό με ΖΕΣΤΟ σιρόπι!

ΚΡΕΜΑ 
Υλικά:
1 λίτρο γάλα,
5 κ.σ. ζάχαρη,
4 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ,
2 κ.σ. γεμάτες αλεύρι,
1 βανίλια,
50 γρ. βούτυρο,
200ml κρέμα γάλακτος πλήρες χτυπημένη σε σαντιγί

Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα μπολάκι λίγο από το κρύο γάλα  και ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και το κορν φλάουρ.
Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα με τη ζάχαρη να ζεσταθεί.
Ρίχνουμε το μείγμα και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να πήξει.
Την κατεβάζουμε και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και τη βανίλια.
Την μεταφέρουμε σε ένα μπολ και τη σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη.
Όταν κρυώσει τελείως την αφρατεύουμε με το μίξερ.
Τέλος ρίχνουμε την σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ.
Την βάζουμε πάνω στο κρύο γλυκό.
Ρίχνουμε από πάνω κανέλα και καρύδια και το βάζουμε στο ψυγείο.