Κλασικά κουλουράκια βανίλιας

Υλικά

  • 200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 340 γρ. ζάχαρη
  • 140 γρ. γάλα
  • 1 κ.γ. μπέικιν
  • 2 βανίλιες
  • Μισό κ.γ. αλάτι
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 4 αυγά
  • 800 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

Εκτέλεση 

  1. Ζυμώνουμε και βάζουμε για 1 ώρα ψυγείο
  2. Πλάθουμε κουλουράκια, βάζουμε αυγό από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις μέχρι να πάρουν το χρώμα που θέλουμε.

Δημιουργός συνταγής: Μαρια Ροβιθακη