Κλασικά κουλουράκια βανίλιας



ΚΛΑΣΙΚΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ

ΣΥΝΤΑΓΗ
200 γρ. βουτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
340 γρ. ζαχαρη
140 γρ. γαλα
1 κ.γ. μπεικιν
2 βανίλιες
Μισό κ.γ. αλάτι
Ξύσμα από ένα λεμόνι
4 αυγά
800 γρ. αλευρι γ.ο.χ.

Ζυμώνουμε και βάζουμε για 1 ώρα ψυγείο
Πλάθουμε κουλουράκια, βάζουμε αυγό από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις μέχρι να πάρουν το χρώμα που θέλουμε.


Credits:
Μαρία Ροβιθάκη
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ