Μπιφτέκια κοτόπουλο


ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Υλικά
1 κρεμμύδι
9 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκ. σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
100 γρ. ψωμί για τοστ
1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
1/4 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
1 κύβο κότας
1 κ.σ. γεμάτη πάπρικα, καπνιστή
5 - 6 κλαδάκια θυμάρι
500 γρ. κιμά κοτόπουλο
1 αβγό

Εκτέλεση
Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια και ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
Βάζουμε στο τηγάνι 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη για να καραμελώσει ελαφρά.
Όταν το κρεμμύδι έχει μαραθεί και πάρει ελαφρύ χρώμα το αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε σε κομμάτια τις φέτες ψωμιού και τις βάζουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια μαζί με τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το σοταρισμένο κρεμμύδι, τον κύβο, την καπνιστή πάπρικα, το θυμάρι και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα.
Δεν το χτυπάμε πάρα πολύ και γίνει σαν ζυμάρι.
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το μείγμα με το ψωμί, τον κιμά, 5 κ.σ. ελαιόλαδο, 1κ.σ ξύδι, το αβγό, αλάτι και πιπέρι και αναμειγνύουμε καλά με τα χέρια μας. Το αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Πλάθουμε μπιφτέκια, περίπου 150 γρ. το καθένα, αλείφουμε με το μίγμα (σε ένα μπολ βάζουμε το ένα τέταρτο κύβο κοτόπουλο, 1 κ.σ βούτυρο και 3-4 ζεστό νερό) ψήσουμε στον φούρνο στους 200-220° C στον αέρα για 15-20 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμα, αφαιρούμε από το φούρνο και σερβίρουμε με πατατούλες μπέιμπι.
Της πατάτες τις βράζουμε λίγα λεπτά, τις κόβουμε στην μέση και τις σοτάρουμε στο τηγάνι.


Credits:
Pellumbesha Lumi
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ