Λεμονογλυκό



ΛΕΜΟΝΟΓΛΥΚΟ

Υπέροχο γρήγορο δροσερό μυρωδάτο Λεμονογλυκό ψυγείου !!!

Υλικά:
1 φλιτζάνι νερό
1 φάκελο ζελέ λεμόνι
χυμό από 1 λεμόνι
ξύσμα από το λεμόνι που στίψαμε
1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
1 κ. σ. λικέρ
2 πακέτα μπισκότα ΠΤΙ ΜΠΕΡ
1 γάλα εβαπορέ, το οποίο έχουμε βάλει στο ψυγείο για 5 – 6 ώρες
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
400 ml γάλα φρέσκο
2 φακέλους σαντιγί
φιστίκι Αιγίνης ή αμύγδαλο καβουρδισμένο (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
Βράζουμε το νερό και διαλύουμε το ζελέ.
Προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
Κατόπιν, το βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει κι όχι να πήξει.
Όσο κρυώνει το ζελέ, βουτάμε τα μπισκότα στο γάλα με το λικέρ και τα τοποθετούμε σε ταψί σε 2 στρώσεις.
Ύστερα, χτυπάμε το εβαπορέ με την άχνη μέχρι να φουσκώσει και να πήξει ελαφρά.
Ρίχνουμε μέσα και το ζελέ κι ανακατεύουμε απαλά.
Μετά, αδειάζουμε την κρέμα πάνω στα στρωμένα μπισκότα και το βάζουμε στο ψυγείο.
Τέλος, αφού πήξει η κρέμα, ετοιμάζουμε και τη σαντιγί, τη στρώνουμε πάνω - πάνω και γαρνίρομαι.


Credits:
Irene Roupotia
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ