Αφράτα Λουκανικοπιτάκια για όλες τις ώρες



ΑΦΡΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΠΙΤΑΚΙΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ

Γίνονται πολυ αφρατα και νόστιμα.
Μπορείτε να βαλετε και οτι αλλη γεμιση θελετε.

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού χλιαρό γάλα
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού σπορέλαιο
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • αλεύρι γ.ο.χ. περίπου 400 με 450 γρ.
  • 1 κρόκο αυγού + λίγο γάλα + σουσάμι για την επάλειψη
  • λουκανικάκια κοκτέιλ

Εκτέλεση

  1. Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα.
  2. Προσθέτουμε τα υπολοιπα υλικα με τελευταιο το αλεύρι.
  3. Ζυμώνουμε. Η ζυμη είναι αφράτη, εύπλαστη και δεν κολλα στα χέρια.
  4. Σκεπάζουμε και αφηνουμε να φουσκώσει.
  5. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια στο μέγεθος μικρού μανταρινιού.
  6. Ανοίγουμε σε οβάλ φύλλο και με ένα μαχαίρι χαράζουμε κάθετες γραμμές (ανοίγματα) από τη μεση και κάτω.
  7. Τοποθετούμε στο πάνω μέρος το λουκάνικο και ρολάρουμε προς τα κάτω στις γραμμές.
  8. Τοποθετούμε στο ταψί με λαδόκολλα και αφήνουμε να φουσκώσουν για 10 λεπτά.
  9. Κάνουμε επάλειψη με το μείγμα κρόκο - γάλα - σουσάμι και ψηνουμε σε προθερμασμενο φούρνο, στους 180 βαθμους για 25 με 30 λεπτά.


Credits:

Μαρινα Μισαηλιδου
Οι Προκομμένες/οι - Συνταγές