ΑΦΡΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΠΙΤΑΚΙΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ
Γίνονται πολυ αφρατα και νόστιμα.
Μπορείτε να βαλετε και οτι αλλη γεμιση θελετε.
Υλικά:
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού χλιαρό γάλα
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού σπορέλαιο
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1 αυγό
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. αλάτι
- αλεύρι γ.ο.χ. περίπου 400 με 450 γρ.
- 1 κρόκο αυγού + λίγο γάλα + σουσάμι για την επάλειψη
- λουκανικάκια κοκτέιλ
Εκτέλεση
- Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα.
- Προσθέτουμε τα υπολοιπα υλικα με τελευταιο το αλεύρι.
- Ζυμώνουμε. Η ζυμη είναι αφράτη, εύπλαστη και δεν κολλα στα χέρια.
- Σκεπάζουμε και αφηνουμε να φουσκώσει.
- Πλάθουμε μικρά μπαλάκια στο μέγεθος μικρού μανταρινιού.
- Ανοίγουμε σε οβάλ φύλλο και με ένα μαχαίρι χαράζουμε κάθετες γραμμές (ανοίγματα) από τη μεση και κάτω.
- Τοποθετούμε στο πάνω μέρος το λουκάνικο και ρολάρουμε προς τα κάτω στις γραμμές.
- Τοποθετούμε στο ταψί με λαδόκολλα και αφήνουμε να φουσκώσουν για 10 λεπτά.
- Κάνουμε επάλειψη με το μείγμα κρόκο - γάλα - σουσάμι και ψηνουμε σε προθερμασμενο φούρνο, στους 180 βαθμους για 25 με 30 λεπτά.