Σούπερ αφράτο και νόστιμο δίχρωμο κέικ


ΣΟΥΠΕΡ ΑΦΡΑΤΟ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟ ΔΙΧΡΩΜΟ ΚΕΪΚ

Υλικά

  • 4 αυγά 
  • 200 γρ μαργαρίνη με βούτυρο 
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα 
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη 
  • 3 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (ή 3 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι γ.ο.χ ανακατεμένο με 1 φακελάκι baking powder) 
  • 1 φακελάκι βανίλια με άρωμα πορτοκαλιού 
  • 2 με 3 κουταλιές της σούπας κακάο 

** Το φλιτζάνι του τσαγιού που μετράω είναι περίπου 200 ml
** Όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου
** Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού

Εκτέλεση

  1. Ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί (εκτός από το κακάο) στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε για 4 λεπτά. 
  2. Έπειτα, χωρίζουμε το μείγμα σε δύο ίσα μέρη. 
  3. Βάζουμε σε ένα μπολ το ένα μέρος και το δεύτερο στον κάδο όπως είναι. 
  4. Ρίχνουμε 2 με 3 κουταλιές της σούπας κακάο και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ενωθούν τα υλικά. 
  5. Στη συνέχεια αδειάζουμε σε βουτυρωμένη φόρμα. 
  6. Με μια κουτάλα ρίχνουμε πρώτα το λευκό μείγμα και μετά το μείγμα με το κακάο. 
  7. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι κάνοντας κυκλικές κινήσεις για να κάνουμε τα εσωτερικά σχέδια.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C για μία ώρα περίπου. 
  9. Μπορείτε να ρίξτε άχνη ζάχαρη στο σερβίρισμα. 

Σημείωση: Εάν δείτε ότι το σκούρο μέρος (αυτό με το κακάο) γίνεται πιο πηχτό ρίξτε λίγο γάλα για να το αραιώσετε)