Αφράτο και νόστιμο Κέικ Λεμονιού


ΑΦΡΑΤΟ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟ ΚΕΪΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

Αυτό το κέικ λεμονιού είναι πολύ γευστικό και αφράτο. 
Το ολόκληρο λεμόνι του δίνει μια ιδιαίτερη πινελιά.

Υλικά

  • 1 μέτριο βιολογικό λεμόνι
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ νερό
  • 3 αυγά
  • 100 ml λάδι (εγώ χρησιμοποίησα ηλιέλαιο)
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 250 γραμμάρια αλεύρι
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε καλά το βιολογικό λεμόνι και κόβουμε τις άκρες.
  2. Στη συνέχεια κόβουμε το λεμόνι σε όγδοα και αφαιρούμε όλους τους σπόρους.
  3. Το πολτοποιούμε μαζί με το νερό και αφήνουμε στην άκρη.
  4. Χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Πρέπει να πάρουν αρκετά ανοιχτό χρώμα.
  5. Προσθέτουμε τον πουρέ λεμονιού, τη βανίλια και το λάδι. 
  6. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και κοσκινίζουμε. 
  7. Προσθέτουμε κουταλιά -κουταλιά στο μείγμα των αυγών και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  8. Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψί για κέικ στρωμένο με χαρτί ψησίματος. 
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° για 40 λεπτά περίπου.
  10. Μόλις κρυώσει το κέικ πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη.