Εύκολη και πεντανόστιμη Τυρόπιτα χωρίς φύλλο


ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ

Ό,τι πρέπει για το βραδινό μας κι όχι μόνο!!
Σκέτη αφρός!

Υλικά

  • 1,5 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 3/4 της κούπας λάδι (ό,τι σας αρέσει, εγώ έβαλα ηλιέλαιο)
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα
  • 5 μικρά αυγά
  • λίγο πιπέρι και αλάτι
  • 1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό, 180 με 200 γρ.
  • τυρί φέτα, περίπου 400 γρ.

Εκτέλεση

  1. Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν και να αλλάξουν χρώμα.
  2. Στη συνέχεια ρίχνουμε το λάδι και το γιαούρτι, χτυπάμε για λίγο ακόμα και σταματάμε το χτύπημα.
  3. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
  4. Τέλος τρίβουμε την φέτα σε μεγαλούτσικα τρίμματα, την προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε.
  5. Λαδώνουμε ένα πυρέξ (25×35) και ρίχνουμε το μείγμα.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου(ανάλογα το φούρνο).
Έγινε αφρός!!


Credits:

Georgia Chatzimanoli-Grimwood
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ