
ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Υλικά:
- Κατσικάκι (ποσότητα κατά προτίμηση)
- 1 ποτήρι νερό (για τη γάστρα)
- Πατάτες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ρίγανη
- Χυμός από λεμόνι
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- Ελαιόλαδο
- Λίγο κόκκινο πιπέρι
- 1 ποτήρι νερό (για το ταψί)
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Βάζουμε το κατσικάκι στη γάστρα με 1 ποτήρι νερό και το ψήνουμε για 1 ώρα στους 180°C.
- Μετά από 1 ώρα, μεταφέρουμε το κατσικάκι σε ταψί κουζίνας.
- Προσθέτουμε τις πατάτες γύρω από το κρέας.
- Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και λίγο κόκκινο πιπέρι.
- Ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού με τη μουστάρδα και το ελαιόλαδο και περιχύνουμε το κατσικάκι και τις πατάτες.
- Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό στο ταψί.
- Σκεπάζουμε το ταψί πρώτα με λαδόκολλα και μετά με αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180°C.
- Αφαιρούμε το κάλυμμα και αυξάνουμε τη θερμοκρασία στους 220°C.
- Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν καλά το κατσικάκι και οι πατάτες.
- Αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί λίγο πριν το σερβίρισμα και απολαμβάνουμε!

Δημιουργός συνταγής: Εύα Αδάμ
