1 κονσέρβα ανανά (10 ροδέλες) κομμένους σε κύβους.
Εκτέλεση
Χτυπάμε τη σαντιγί για λίγο και στη συνέχεια προσθέτουμε το ζαχαρούχο μέχρι ν' αφρατέψει. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να την χρειαστούμε.
Σε τσέρκι 20 εκ. στρώνουμε τα σαβαγιάρ, αφού προηγουμένως τα έχουμε βουτήξει γρήγορα στο χυμό απ' την κονσέρβα του ανανά, προσθέτοντας και λίγο κονιάκ (προαιρετικά).
Στρώνουμε λίγη από την σαντιγί, από πάνω βάζουμε τους μίσους κύβους ανανά και ξαναστρώνουμε από πάνω λίγη ακόμα σαντιγί.
Ξανά βουτηγμένα σαβαγιάρ, μία στρώση σαντιγί και τέλος τους υπόλοιπους κύβους ανανά (κρατώντας λίγους για την διακόσμηση), φροντίζοντας το τελευταίο επίπεδο να είναι μόνο σαντιγί (κρατάμε λίγη για το στόλισμα).
Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο να σταθεί μία νύχτα.
Την επομένη ξεφορμάρουμε και στρώνουμε γύρω - γύρω την τούρτα με την υπόλοιπη σαντιγί.
Εξερευνήστε τη σελίδα μας για τις Καλύτερες Συνταγές Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής! Ανακαλύψτε νέες γεύσεις και δημιουργήστε απολαυστικά πιάτα και γλυκά!