Φανταστικό Σοκολατένιο Κέικ

Σοκολατένιο Κέικ

ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΚΕΪΚ


Δεν έχω λόγια γι’ αυτό το κέικ!
Εγώ το έφτιαξα χωρίς μίξερ με ένα μόνο αυγογδάρτη, αν θέλετε όμως μπορείτε και με μίξερ χειρός.


Υλικά

  • 500 γρ Φαρινάπ
  • 1 κ.γ σόδα
  • 1 κ.γ. μπέικιν
  • 1 κ.γ. μαχλέπι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 150 ml χυμός πορτοκαλιού
  • 1 Ζαχαρούχο γάλα + 1 γεμάτο κουτί νερό από το Ζαχαρούχο
  • 200 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 3 μεγάλα αυγά ή 4 μικρά
  • 2 βανίλιες ή 1 κ.γ. εκχύλισμα
  • 100 γρ τρούφα

Επικάλυψη
  • 100 γρ κουβερτούρα
  • 100 ml κρέμα γάλακτος φυτική


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ κοσκινίζω το αλεύρι με το μπέικιν.
  2. Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύω το βούτυρο (αφού το ζεστάνω ελαφρώς) με το Ζαχαρούχο.
  3. Συνεχίζω προσθέτοντας στο δεύτερο μπολ ένα - ένα τα αυγά και ανακατεύω να ομογενοποιηθούν.
  4. Προσθέτω και τις βανιλιες, το ξύσμα, το μαχλεπι και στο χυμό ρίχνω τη σόδα και τα προσθέτω και αυτά στο μίγμα.
  5. Ρίχνω και το ένα κουτάκι νερό και σταδιακά ρίχνω το αλεύρι στο μίγμα.
  6. Μόλις πάρει όλο το αλεύρι, προσθέτω την τρούφα και ανακατεύω ακόμα μια φορά.
  7. Ρίχνω σε ταψί Νο35 (είναι μεγάλη η δόση οπότε αν θέλετε άλλη φόρμα κοιτάξτε να είναι μεγάλη) και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς με αέρα, για περίπου 40 λεπτά (δοκιμάστε με το μαχαίρι αν θέλει κι άλλο ψήσιμο γιατί κάθε φούρνος διαφέρει).
  8. Μόλις κρυώσει το κέικ τεμαχιζω σε ένα μπολ τη σοκολάτα και ζεσταίνω καλά την κρέμα γάλακτος.
  9. Τη ρίχνω πάνω από τη σοκολάτα και ανακατεύω προσεχτικά να γίνει ωραία και λεία.
  10. Κάνω τρύπες με ένα μαχαίρι στο κέικ και περιχυνω.
  11. Εγώ ετριψα με το χέρι λίγο καρύδι, εσείς μπορειτε να βάλετε από πάνω ότι θέλετε.
Σοκολατένιο ΚέικΣοκολατένιο Κέικ

Credits:
Βικυ Λαγοπατη
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ