Καραβιδομακαρονάδα

zymarika me karavides

ΚΑΡΑΒΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ


Υλικά

  • 700 γρ καραβίδες
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 3 με 4 σκελίδες σκόρδο
  • 4 με 5 ντομάτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κουταλιά πελτέ
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 1 ποτηράκι του κρασιού κρασί λευκό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Μερικά κλωναράκια μαϊντανό
  • 1 πακέτο ζυμαρικό λαζανάκι
 
 

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε και στραγγίζουμε τις καραβίδες
  2. Ρίχνουμε λάδι στην κατσαρόλα να ζεσταθεί καλά και βάζουμε τις καραβίδες να παρουν λίγο χρώμα .
  3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο να μαλακώσει και να γυαλίσει, ριχνουμε το σκόρδο και την πιπεριά κομμένη σε κυβάκια, ανακατεύουμε λίγο και σβήνουμε με το ούζο ,αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε το κρασί .
  4. Όταν εξατμιστούν τα υγρά ριχνουμε τον πελτέ και το αφήνουμε να ψηθεί ανακατεύοντας στον πάτο της κατσαρόλας ,προσθέτουμε τις ντομάτες, βάζουμε αλάτι ,πιπέρι, ένα ποτήρι νερό και το αφήνουμε να βράσει 8 με 10 λεπτά .
  5. Συγχρόνως βράζουμε τα ζυμαρικά 3 με 4 λεπτά λιγότερο από ότι λέει η συσκευασία .
  6. Αφού βράσουν τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τις καραβίδες δίχως να τα σουρώσουμε ,ρίχνουμε και από το νερό που τα βράσαμε το μαϊντανό και τα αφήνουμε να βράσουν τον υπόλοιπο χρόνο που χρειάζεται.
Έγινε πεντανόστιμο !


Credits:
Litsa Kokkoni
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ