Λαζάνια με κιμά και μπεσαμέλ



Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη ‎για ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΜΠΕΣΑΜΕΛ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Λαζάνια με κιμά και μπεσαμέλ

1 πακέτο λαζάνια
750 κιμά ανάμεικτο (μοσχάρι - χοιρινό)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 δάφνη
1 ξύλο κανέλας
2 ντομάτες στον τρίφτη
1 κρασοπότηρο κρασί
Αλατοπίπερο
Λάδι

Για την μπεσαμέλ
100 γρ. βούτυρο
100 γρ. αλεύρι
1 λίτρο γάλα φρέσκο
1 αυγό
Λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
Αλάτι
1 κούπα τυρί εγώ έβαλα regato και λίγο για από επάνω

Σε μια πλατιά κατσαρόλα βάζω λάδι και τσιγαρίζω σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι με το σκόρδο για 2-3 λεπτά.
Μετά βάζω τους κιμάδες και τσιγαρίζω καλά να σπάσουν και να γίνουν σαν ψίχουλα.
Σβήνω με το κρασί.
Αφήνω λίγο να εξατμιστεί και ρίχνω την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, δάφνη και την κανέλα και αφήνω μισή ώρα περίπου να βράσει αλλά να μείνει με λίγο ζουμάκι.
Πετάω την κανέλα και το δαφνόφυλλο και αφήνω στην άκρη.
Σε ένα πυρέξ βάζω λίγο λάδι και στρώνω μια σειρά τα λαζάνια όπως είναι χωρίς να τα βράσω.
Βάζω από επάνω μια στρώση κιμά μαζί με λίγο ζουμάκι, ξανά λαζάνια, κιμά με ζουμάκι μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και να μείνει τελευταία στρώση τα λαζάνια. 
Το ζουμάκι που πρέπει να έχει το φαγητό πρέπει να είναι μέχρι την μέση του πυρέξ για να βράσουν τα λαζάνια! 
Από επάνω στρώνω την μπεσαμέλ, ρίχνω λίγο τριμμένο τυρί και ψήνω στους 180 μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα!

Για την μπεσαμέλ
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε σε μέτρια φωτιά το βούτυρο, προσθέτουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε μερικά λεπτά να ψηθεί το αλεύρι.
Εντωμεταξύ έχουμε ζεστάνει 
το γάλα.
Ρίχνουμε μέσα στο αλεύρι λίγο από το ζεστό γάλα και με σύρμα ανακατεύουμε καλά σιγά - σιγά.
Προσθέτουμε και το υπόλοιπο γάλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αρχίζει να πήζει. 
Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε καλά.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε αλάτι, το αυγό και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.