Κοτόπουλο Εντσιλάδας

 

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΕΝΤΣΙΛΑΔΑΣ

Ένα καταπληκτικό Μεξικάνικο φαγητό που πρέπει να δοκιμάσετε!!

Υλικά

  • 2 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε μπουκιές
  • 1 κόκκινη πιπεριά, 1 κίτρινη και 1 πορτοκαλί κομμένες σε καρεδάκια (εγώ δεν είχα κόκκινη και έβαλα 2 πορτοκαλί)
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι καγιέν (κατά βούληση, όσο καυτερό το θέλετε)
  • ή 1 - 2 πιπεριές τσίλι
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 1 μικρή κονσέρβα κόκκινα φασόλια
  • 5 μέτριες τορτίγιες
  • 250 γρ. τσένταρ ή γκούντα τριμμένο

Για τη σάλτσα
  • 1/2 κουτί ντομάτα στο ρεντέ
  • 1/2 φλιτζανάκι του καφέ νερό
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή 1 κοφτή κ.σ. κρεμμύδι σε σκόνη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη

Εκτέλεση

  1. Σε ένα βαθύ τηγάνι με καπάκι σοτάρω στο ελαιόλαδο το κοτόπουλο με τις πιπεριές και το κρεμμύδι.
  2. Προσθέτω αλάτι και πιπέρι καγιέν ή την πιπεριά τσίλι. 
  3. Κλείνω το καπάκι κι αφήνω για 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά, να βγάλει τα υγρά του και να ψηθεί.
  4. Κατεβάζω από τη φωτιά, προσθέτω τα φασόλια και το γιαούρτι και ανακατεύω.
  5. Στο μεταξύ έχω βάλει σε ένα κατσαρολάκι τα υλικά της σάλτσας και αφήνω να πάρουν μια βράση σε δυνατή φωτιά.
  6. Μοιράζω τη γέμιση στις τορτίγιες, ρίχνω λίγο τριμμένο τυρί, τις κλείνω και τις τοποθετώ τη μία δίπλα στην άλλη σε ένα ελαφρά λαδωμένο ορθογώνιο πυρέξ.
  7. Περιχύνω κάθε μία με τη σάλτσα και ρίχνω από πάνω το υπόλοιπο τυρί.
  8. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά ώστε να λιώσει το τυρί.


Credits:

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ