Εύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο κέικ με σταφίδες

Υλικά

  • 5 αυγά
  • 1,5 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα γάλα φρέσκο
  • 1 κούπα σπορέλαιο
  • 2 βανίλιες
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 480 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 200 γρ σταφίδες

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε πολύ καλά να αφρατέψουν τα αυγά με τη ζάχαρη.
  2. Προσθέτουμε το γάλα, το σπορέλαιο, τις βανίλιες και το ξύσμα. 
  3. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά τις σταφίδες σταφίδες**.
  4. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψάκι 25x35cm και ρίχνουμε το μείγμα.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις για 1 ώρα. 

*κρατήστε μερικές σταφίδες να ρίξετε επάνω, θα γίνει πιο όμορφο εμφανισιακά. 
**για να μην σας καθίσουν στον πάτο οι σταφίδες, αλευρώσετε τες ελαφρά πριν τις ρίξετε στο μείγμα.


Δημιουργός συνταγής: Eleni Kappou