Αφράτο κέικ πορτοκάλι με κύματα κακάο

Κέικ πορτοκάλι

ΑΦΡΑΤΟ ΚΕΪΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΜΕ ΚΥΜΑΤΑ ΚΑΚΑΟ

Υλικά

  • 1 κούπα ηλιέλαιο
  • 2 κούπες ζάχαρη κρυσταλλική
  • 5 αβγά μεγάλα
  • 1 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλιά της σούπας κακάο

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν και να γίνουν μια κρέμα.
  2. Ύστερα προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και σιγά - σιγά το λάδι για να μην ξεφουσκώσει το μείγμα μας.
  3. Ύστερα ξεκινάμε να ρίχνουμε εναλλάξ το αλεύρι με το χυμό πορτοκάλι.
  4. Βάζουμε το 1/3 από το μείγμα μας σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα (Νο28) και αφού το στρώσουμε πασπαλίζουμε με μια σήτα λίγο κακάο μέχρι να καλυφθεί το μείγμα.
  5. Επαναλαμβάνουμε μια φορά ακόμα και τελειώνουμε με το μείγμα μας.
  6. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς με αέρα, στη δεύτερη θέση από κάτω για 45 με 50 λεπτά περίπου!