
ΠΕΡΓΑΜΟΝΤΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
Ο βασιλιάς των γλυκών του κουταλιού!!!
Υλικά
- 15 περγαμόντα
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
- 1 κιλό ζάχαρη για κάθε τριάντα κομμάτια περγαμόντο
Εκτέλεση
- Πλένω τα περγαμόντα, τα στεγνώνω με χαρτί κουζίνας και τα τρίβω ελαφρά στον τρίφτη ενώ κρατάω το ξύσμα.
- Τα χαράζω σε κομμάτια και κόβω τις φλούδες ενώ το μέσα το πετάω.
- Τα βράζω σε νερό για δέκα λεπτά, πετάω το νερό και συμπληρώνω άλλο.
- Αυτό το κάνω 3 φορές.
- Μετά τα ξεπλένω με κρύο νερό και το πετάω ξανά και ξανά μέχρι να κρυώσουν.
- Αφού τα έχω κρυώσει τα βάζω σε λεκάνη και τα γεμίζω με νερό το οποίο το αλλάζω κάθε δύο ώρες.
- Την άλλη μέρα τα κάνω ρολάκια και τα βάζω σε κατσαρόλα που έχω βάλει τη μισή ζάχαρη, τα καλύπτω με την υπόλοιπη ζάχαρη και τα αφήνω για 24 ώρες.
- Την επόμενη μέρα τα βράζω σε σιγανή φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι και λίγο πρώτου τα σβήσω ρίχνω μια κουταλιά χυμό από λεμόνι.