Περγαμόντο γλυκό του κουταλιού

pergamonto glyko toy koytalioy

ΠΕΡΓΑΜΟΝΤΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

Ο βασιλιάς των γλυκών του κουταλιού!!!

Υλικά

  • 15 περγαμόντα
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κιλό ζάχαρη για κάθε τριάντα κομμάτια περγαμόντο


Εκτέλεση

  1. Πλένω τα περγαμόντα, τα στεγνώνω με χαρτί κουζίνας και τα τρίβω ελαφρά στον τρίφτη ενώ κρατάω το ξύσμα.
  2. Τα χαράζω σε κομμάτια και κόβω τις φλούδες ενώ το μέσα το πετάω.
  3. Τα βράζω σε νερό για δέκα λεπτά, πετάω το νερό και συμπληρώνω άλλο.
  4. Αυτό το κάνω 3 φορές.
  5. Μετά τα ξεπλένω με κρύο νερό και το πετάω ξανά και ξανά μέχρι να κρυώσουν.
  6. Αφού τα έχω κρυώσει τα βάζω σε λεκάνη και τα γεμίζω με νερό το οποίο το αλλάζω κάθε δύο ώρες.
  7. Την άλλη μέρα τα κάνω ρολάκια και τα βάζω σε κατσαρόλα που έχω βάλει τη μισή ζάχαρη, τα καλύπτω με την υπόλοιπη ζάχαρη και τα αφήνω για 24 ώρες.
  8. Την επόμενη μέρα τα βράζω σε σιγανή φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι και λίγο πρώτου τα σβήσω ρίχνω μια κουταλιά χυμό από λεμόνι.


Credits:

Σούλα Λεβέντη
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ