
Τριπλή απόλαυση σοκολάτας!
Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou
Φτιάξτε αυτό το υπέροχο σοκολατένιο κέικ που θα σας εκπλήξει με τη νοστιμιά του!
Υλικά
Για το κέικ:
- 4 αυγά
- 200 γρ ζάχαρη
- 160 ml φρέσκο γάλα
- 160 ml λάδι ελαφρύ
- 240 γρ κοσκινισμένο αλεύρι
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια
- 60 γρ κακάο
- 100 γρ ψιλοκομμένη κουβερτούρα
- 200 γρ ψιλοκομμένο καρύδι
Για τη μους:
- 2 φακελάκια γκαρνί που τη χτυπάμε με κρύο γάλα και 2 κ.σ. κακάο
Για το γλάσο:
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος,
- 180 γρ. κουβερτούρα,
- 2 κ.σ. Βιτάμ
- Καρύδια μισά για διακόσμηση
Εκτέλεση
- Χτυπάμε με μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το γάλα και το λάδι.
- Τέλος ρίχνουμε σιγά - σιγά κοσκινισμένα όλα μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το κακάο.
- Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε την κουβερτούρα και τα καρύδια.
- Βουτυρώνουμε καλά ένα ορθογώνιο πυρέξ ή ταψάκι, ρίχνουμε το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 40 λεπτά, φυσικά ανάλογα από το φούρνο.
- Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Φτιάχνουμε τη μους χτυπώντας όλα μαζί τα υλικά και την στρώνουμε από πάνω.
- Τη βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Φτιάχνουμε και το γλάσο και το απλώνουμε από πάνω. (Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, ρίχνουμε μέσα την σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια με το Βιτάμ και ανακατεύουμε καλά).
- Διακοσμούμε με καρύδια.