Τρούφα Ιθάκης

Τρούφα Ιθάκης κομμένη

ΤΡΟΥΦΑ ΙΘΑΚΗΣ


Υλικά

Για το παντεσπάνι:
  • 6 αυγά μεγάλα χωρισμένα
  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • χυμός από μισό λεμόνι

Για την κρέμα:
  • 1 ποτήρι κρασιού ζάχαρη
  • 1 ποτήρι κρασιού σιμιγδάλι ψιλό
  • 3 αυγά
  • 7 κ.σ. κακάο
  • 1 λίτρο γάλα
  • βανίλια

Για επάλειψη:
  • τρούφα σοκολάτας


Εκτέλεση

Για το παντεσπάνι:
  1. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη καλά, μέχρι να ασπρίσουν. 
  2. Ρίχνουμε τη βανίλια, το χυμό λεμονιού και χτυπάμε λίγο ακόμη.
  3. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
  4. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.
  5. Αναμειγνύουμε τη μαρέγκα με το μείγμα των κρόκων και το αλεύρι με μια κουτάλα.
  6. Στρώνουμε σε ταψί διαμέτρου 30εκ. λαδόκολλα, το βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε. 
  7. Ρίχνουμε το μείγμα.
  8. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, πάνω - κάτω αντίσταση για περίπου 40 λεπτά.
Για την κρέμα:
  1. Βάζουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε με σύρμα χειρός.
  2. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει και να γίνει κρέμα.
  3. Την βάζουμε όπως είναι καυτή στο παντεσπάνι για να τραβήξει.
Συναρμολόγηση:
  1. Κόβουμε το παντεσπάνι στα δυο, οριζόντια.
  2. Βάζουμε το ένα παντεσπάνι σε μια πιατέλα.
  3. Απλώνουμε τα 2/3 της κρέμας.
  4. Βάζουμε το άλλο παντεσπάνι από πάνω.
  5. Με το υπόλοιπο της κρέμας καλύπτουμε ομοιόμορφα το πάνω μέρος και τα πλαϊνά της τούρτας. Δεν πρέπει να κρυώσει η κρέμα γιατί δεν θα κολλάει η τρούφα.