Συκωτάκια κότας τηγανητά

Τηγανιά με συκωτάκια κότας

ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ ΚΟΤΑΣ ΤΗΓΑΝΗΤΑ


Τσίπουρο μεζές... Κρασομεζές... Μπυρομεζές...
Όπως και να το συνοδέψουμε..


Υλικά

  • 1,5 κιλό συκωτάκια κότας
  • 2 κρεμμυδάκια ξερά
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 1 ποτήρι νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λάδι
  • ρίγανη


Εκτέλεση

  1. Βάζουμε τα συκωτάκια μας σε ένα βαθύ τηγάνι με ένα ποτήρι νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 4 - 5 λεπτά.
  2. Χύνουμε το νεράκι.
  3. Στο ίδιο τηγάνι, αφού έχουμε αφαιρέσει τα συκωτάκια, βάζουμε λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια (φρέσκα και ξερά) και την πιπεριά.
  4. Προσθέτουμε τα συκωτάκια, αλάτι και πιπέρι.
  5. Αφήνουμε να τηγανιστούν και σβήνουμε με το κρασί.
  6. Αφού εξατμιστεί το κρασί μας, προσθέτουμε ρίγανη και λεμόνι, ανακατεύουμε και το βγάζουμε από την φωτιά.


Δημιουργός συνταγής: Ανδριάνα Μεϊντανά

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

  • Χοντρά, μαλακά cookies με κομμάτια σοκολάτας (χωρίς μίξερ)
  • ΧΟΝΤΡΑ, ΜΑΛΑΚΑ COOKIES ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣΜυρωδάτα, λαχταριστά cookies με ... read more
  • Pancakes
  • PANCAKESΑυτά τα pancakes είναι το τέλειο ξεκίνημα για μια τεμπέλικη Κυριακή ή ... read more
  • Κουλουράκια Βανίλιας με Πορτοκάλι
  • ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑφράτα, μαλακά και αρωματικά – ιδανικά για ... read more
    Recent Posts Widget