Συκωτάκια κότας τηγανητά

Τηγανιά με συκωτάκια κότας

ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ ΚΟΤΑΣ ΤΗΓΑΝΗΤΑ


Τσίπουρο μεζές... Κρασομεζές... Μπυρομεζές...
Όπως και να το συνοδέψουμε..


Υλικά

  • 1,5 κιλό συκωτάκια κότας
  • 2 κρεμμυδάκια ξερά
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 1 ποτήρι νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λάδι
  • ρίγανη


Εκτέλεση

  1. Βάζουμε τα συκωτάκια μας σε ένα βαθύ τηγάνι με ένα ποτήρι νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 4 - 5 λεπτά.
  2. Χύνουμε το νεράκι.
  3. Στο ίδιο τηγάνι, αφού έχουμε αφαιρέσει τα συκωτάκια, βάζουμε λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια (φρέσκα και ξερά) και την πιπεριά.
  4. Προσθέτουμε τα συκωτάκια, αλάτι και πιπέρι.
  5. Αφήνουμε να τηγανιστούν και σβήνουμε με το κρασί.
  6. Αφού εξατμιστεί το κρασί μας, προσθέτουμε ρίγανη και λεμόνι, ανακατεύουμε και το βγάζουμε από την φωτιά.


ΠΗΓΗ: Ανδριάνα Μεϊντανά, ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget