Γαρίδες σαγανάκι με φέτα

Γαρίδες σαγανάκι

ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΜΕ ΦΕΤΑ


Υλικά

  • 1 μικρή πράσινη πιπεριά, κομμένη σε ροδέλες
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε ροδέλες
  • 3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φετούλες
  • λάδι
  • 2 - 3 φετούλες ντομάτα
  • 3 - 4 ντοματίνια
  • 2 ώριμες ντομάτες, αλεσμένες
  • 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας μουστάρδα 
  • 600 - 650 γρ. γαρίδες, πλυμένες και καθαρισμένες
  • φέτα χοντροτριμμένη
  • πιπέρι
  • λίγη ρίγανη


Εκτέλεση

  1. Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε 2 δάκτυλα νερό, τις πιπεριές κομμένες σε ροδέλες και το σκόρδο κομμένο σε φετούλες.
  2. Αφού βράσουν λίγο προσθέτουμε λάδι, 2 - 3 φετούλες ντομάτα, 3 - 4 ντοματίνια και τις 2 αλεσμένες ντομάτες.
  3. Μόλις αρχίζουν να βράζουν προσθέτουμε τη μουστάρδα και φροντίζουμε να έχει ζουμάκι.
  4. Μόλις βράσει λίγο και δούμε ότι ανακατεύτηκαν και μαλάκωσαν πολύ τα υλικά προσθέτουμε μία - μία τις γαρίδες (αφού προηγουμένως βγάλουμε το εντεράκι και τις πλύνουμε) να είναι μέσα στο ζουμάκι και τις γυρίζουμε να κοκκινίσουν από τις δύο μεριές.
  5. Κλείνουμε το διακόπτη της κουζίνας, χοντροτρίβουμε μέσα τη φέτα και περιμένουμε να λιώσει ελαφρά για να νοστιμίσει το ζουμάκι.
  6. Αλάτι δεν προσθέτουμε καθόλου, μόνο πιπέρι και λίγη ριγανίτσα.

Γαρίδες σαγανάκι
Γαρίδες σαγανάκι

ΠΗΓΗ: Virginia Makri, ΦΑΓΑΚΙ ΜΕ ΜΕΡΑΚΙ


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget