
Υλικά
- 1 μικρή πράσινη πιπεριά, κομμένη σε ροδέλες
- 2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε ροδέλες
- 3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φετούλες
- λάδι
- 2 - 3 φετούλες ντομάτα
- 3 - 4 ντοματίνια
- 2 ώριμες ντομάτες, αλεσμένες
- 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- 600 - 650 γρ. γαρίδες, πλυμένες και καθαρισμένες
- φέτα χοντροτριμμένη
- πιπέρι
- λίγη ρίγανη
Εκτέλεση
- Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε 2 δάκτυλα νερό, τις πιπεριές κομμένες σε ροδέλες και το σκόρδο κομμένο σε φετούλες.
- Αφού βράσουν λίγο προσθέτουμε λάδι, 2 - 3 φετούλες ντομάτα, 3 - 4 ντοματίνια και τις 2 αλεσμένες ντομάτες.
- Μόλις αρχίζουν να βράζουν προσθέτουμε τη μουστάρδα και φροντίζουμε να έχει ζουμάκι.
- Μόλις βράσει λίγο και δούμε ότι ανακατεύτηκαν και μαλάκωσαν πολύ τα υλικά προσθέτουμε μία - μία τις γαρίδες (αφού προηγουμένως βγάλουμε το εντεράκι και τις πλύνουμε) να είναι μέσα στο ζουμάκι και τις γυρίζουμε να κοκκινίσουν από τις δύο μεριές.
- Κλείνουμε το διακόπτη της κουζίνας, χοντροτρίβουμε μέσα τη φέτα και περιμένουμε να λιώσει ελαφρά για να νοστιμίσει το ζουμάκι.
- Αλάτι δεν προσθέτουμε καθόλου, μόνο πιπέρι και λίγη ριγανίτσα.


Δημιουργός συνταγής: Virginia Makri