Γύρος χοιρινός, ζουμερές πανσέτες και ψαρονέφρι στο σχαροτήγανο!
Γύρος χοιρινός στο σχαροτήγανο
Υλικά
κρέας χοιρινό, λαιμός και πανσέτα κομμένο σε λεπτά κομμάτια
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
πάπρικα γλυκιά
λίγο λάδι
Εκτέλεση
Ρίχνουμε στα λεπτά κομμάτια του κρέατος αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και πάπρικα γλυκιά και ανακατεύουμε.
Βάζουμε να κάψει καλά το σχαροτήγανο, λαδώνουμε λίγο το κρέας και ψήνουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Συνοδεύουμε με τζατζίκι, ντομάτα, κρεμμύδι και πατάτες τηγανητές.
Αν θέλουμε περνάμε από το σχαροτήγανο και καμιά πίτα αλειμμένη ελαφρώς με λάδι.
Πανσέτες στο σχαροτήγανο
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τις ΠΑΝΣΕΤΕΣ από το βράδυ σε ΚΡΑΣΙ ΡΕΤΣΙΝΑ, ΛΑΔΙ, ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ, ΡΙΓΑΝΗ και ΠΑΠΡΙΚΑ ΓΛΥΚΙΑ στο ψυγείο.
Τις ψήνουμε σε καυτό σχαροτήγανο.
Δε θέλουν πολύ ψήσιμο, 3 λεπτά από τη μία μεριά και 2 από την άλλη.
Ψαρονέφρι στο σχαροτήγανο
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ σε κομμάτια, το ΛΑΔΩΝΟΥΜΕ και αφού κάψει καλά το σχαροτήγανο το ρίχνουμε και στο τέλος προσθέτουμε ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ, ΡΙΓΑΝΗ και σερβίρουμε με μπόλικο ΛΕΜΟΝΙ.
Συνόδεψα με σαλάτα, πατάτες και τζατζικάκι απαραίτητο!
Εξερευνήστε τη σελίδα μας για τις Καλύτερες Συνταγές Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής! Ανακαλύψτε νέες γεύσεις και δημιουργήστε απολαυστικά πιάτα και γλυκά!