
ΤΡΟΥΦΟΚΕΪΚ
Αφράτο και νόστιμο Κέικ με τρούφα που θα σας εκπλήξει!
Υλικά
- 250 γρ βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 230 γρ ζάχαρη άχνη
- 1 βανίλια
- 6 αυγά
- 230 γρ αλεύρι Φαρίνα
- μια πρέζα αλάτι
- ξύσμα λεμονιού η πορτοκαλιού
- 120 γρ τρούφα
Εκτέλεση
- Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να ασπρίσει.
- Προσθέτουμε τη βανίλια, το ξύσμα και λίγο αλεύρι.
- Ρίχνουμε ένα_- ένα τα αυγά.
- Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε το αλάτι, το υπόλοιπο αλεύρι και την τρούφα και ανακατεύουμε με μαρίζ.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά το ταψί, ρίχνουμε το μείγμα, πάνω στο μείγμα ρίχνουμε και άλλη τρούφα εάν θέλουμε.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 1 ώρα.
