Τρουφοκέικ

Κέικ με τρούφα

ΤΡΟΥΦΟΚΕΪΚ


Αφράτο και νόστιμο Κέικ με τρούφα που θα σας εκπλήξει!


Υλικά

  • 250 γρ βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 230 γρ ζάχαρη άχνη
  • 1 βανίλια
  • 6 αυγά
  • 230 γρ αλεύρι Φαρίνα
  • μια πρέζα αλάτι
  • ξύσμα λεμονιού η πορτοκαλιού
  • 120 γρ τρούφα


Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να ασπρίσει.
  2. Προσθέτουμε τη βανίλια, το ξύσμα και λίγο αλεύρι.
  3. Ρίχνουμε ένα_- ένα τα αυγά.
  4. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε το αλάτι, το υπόλοιπο αλεύρι και την τρούφα και ανακατεύουμε με μαρίζ.
  5. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά το ταψί, ρίχνουμε το μείγμα, πάνω στο μείγμα ρίχνουμε και άλλη τρούφα εάν θέλουμε.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 1 ώρα.


Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou, συνταγή Άκης Πετρετζίκης

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!