
MUFFINS ΜΠΑΝΑΝΑ - ΚΑΝΕΛΑ
Υλικά
- 2/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1/2 φλ. τσαγιού ηλιέλαιο
- 2 αυγά
- 2/3 φλ. τσαγιού πολύ ώριμες μπανάνες, πολτοποιημένες (2 μικρές)
- 1 κ.γ. βανίλια
- 1 + 2/3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. κανέλα
Για την επικάλυψη
- 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 1/4 φλ. τσαγιού βούτυρο, λιωμένο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C.
- Λαδώνουμε μόνο τους πάτους από 12 κανονικά φορμάκια για μάφινς με ηλιέλαιο ή σπρέι μαγειρικής, ή τα στρώνουμε με χάρτινες θήκες.
- Σε μεσαίο μπολ, χτυπάμε με σύρμα τα 2/3 φλ. ζάχαρη, το λάδι και τα αυγά.
- Προσθέτουμε τις μπανάνες και τη βανίλια και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να υγρανθούν τα υλικά.
- Μοιράζουμε το μείγμα ομοιόμορφα στα φορμάκια.
- Ψήνουμε για 17 - 21 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα τοποθετήσουμε στο κέντρο.
- Αφαιρούμε αμέσως τα μάφινς από το ταψί και τα τοποθετούμε σε σχάρα να κρυώσουν.
- Σε μικρό μπολ, ανακατεύουμε το 1/4 φλ. ζάχαρη και την 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα.
- Βουτάμε το πάνω μέρος των μάφινς στο λιωμένο βούτυρο και στη συνέχεια στο μείγμα κανέλας - ζάχαρης.
- Τα σερβίρουμε ζεστά.
*Σημείωση: Προσαρμόστε τη θερμοκρασία και το χρόνο ψησίματος σύμφωνα με το φούρνο σας.
