
ΑΛΜΥΡΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ
Αλμυρά κουλουράκια με κεφαλοτύρι, τραγανά και με πλούσια γεύση βουτύρου!
Το τέλειο σνακ!
Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 αυγό
- 250 γρ βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
- 90 γρ γάλα
- 1 κ.γ. μέλι
- 1/3 κούπας κεφαλοτύρι τριμμένο
- 1 κρόκο για επάλειψη
- Λίγο επιπλέον κεφαλοτύρι τριμμένο (για πασπάλισμα)
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε το βούτυρο και το μέλι και τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν και να ενωθούν καλά.
- Προσθέτουμε το αυγό, το γάλα και το αλάτι, και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Ρίχνουμε το αλεύρι λίγο-λίγο, συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Όταν η ζύμη αρχίσει να σφίγγει, συνεχίζουμε το ζύμωμα με τα χέρια μέχρι να ενσωματωθεί όλο το αλεύρι.
- Προσθέτουμε το τριμμένο κεφαλοτύρι και ζυμώνουμε ξανά για να ενσωματωθεί ομοιόμορφα στη ζύμη.
- Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά να ξεκουραστεί.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις.
- Παίρνουμε τη ζύμη από το ψυγείο και πλάθουμε μικρά κουλουράκια, περίπου 30 γρ. το καθένα.
- Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, αλείφουμε με τον κρόκο του αυγού και πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και να γίνουν τραγανά.