ΚΕΪΚ ΦΡΟΥΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΜΙΞΕΡ
Με απλά υλικά που υπάρχουν πάντα στα ντουλάπια μας, μπορείτε να φτιάξετε αυτό το υπέροχο, αφράτο κέικ (αποκλειστικά για ταψί και όχι για φόρμα), χωρίς τη χρήση μίξερ.
Μια συνταγή που θα αγαπήσετε και θα φτιάχνετε ξανά και ξανά, είτε με νεκταρίνια, βερίκοκα, ροδάκινα, είτε με άλλα φρούτα της εποχής.
Είναι υπέροχο για πρωινό ή απογευματινό σνακ!
Καλή απόλαυση!
Δημιουργός συνταγής: Anastasia Anastasia Anastasia
Υλικά
- 4 αυγά
- 1,5 ποτήρι ζάχαρη
- 1 μικρό γιαουρτάκι (περίπου 200 γρ.)
- 1 κ.γ. σόδα σε σκόνη
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 2 βανιλίνες
- 1 φλ. του καφέ ηλιέλαιο
- 3-4 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
- 2-3 ποτήρια φρούτα, κομμένα σε καρεδάκια (νεκταρίνια, βερίκοκα, ροδάκινα, βανίλιες)
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε με τον αυγοδάρτη τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να αφρατέψει το μείγμα.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
- Έπειτα, ρίχνουμε το ηλιέλαιο και τις βανιλίνες, ανακατεύοντας καλά.
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα των υγρών, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Προσθέτουμε τα κομμένα φρούτα στο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα, ώστε να πάνε παντού.
- Λαδώνουμε και αλευρώνουμε καλά ένα ταψί και ρίχνουμε το μείγμα μέσα.
- Στρώνουμε την επιφάνεια με τη σπάτουλα και ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για περίπου 40 λεπτά (ο χρόνος ψησίματος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον φούρνο σας).
- Το κέικ είναι έτοιμο όταν το κέντρο του βγαίνει καθαρό όταν το τρυπάμε με ένα μαχαίρι ή μια οδοντογλυφίδα.
- Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για λίγα λεπτά πριν το κόψουμε σε κομμάτια και το σερβίρουμε.
Καλή απόλαυση!
Δημιουργός συνταγής: Anastasia Anastasia Anastasia
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!