
Από το ωραιότερο γευστικό εμφανίσιμο με σιροπιαστό παντεσπάνι γλυκό με αφράτες κρέμες σοκολάτας -βανίλιας που θα φτιάξετε !!!!
Υλικά για το παντεσπάνι
5 αυγά,
125 γραμμάρια ζάχαρη,
155 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα απ κοσκινισμένη,
1 βανίλια
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας με μαρίζ απαλά να μην βγει ο αέρας.
Τοποθετούμε λαδόκολλα σε ταψί (30 νούμερο)βάζουμε το μείγμα απαλά και το αφήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο αντιστάσεις μεσαία σχάρα για 25 λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει πάρα πολύ καλά και το κόβουμε.
125 γραμμάρια ζάχαρη,
155 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα απ κοσκινισμένη,
1 βανίλια
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και την βανίλια να αφρατέψουν.Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας με μαρίζ απαλά να μην βγει ο αέρας.
Τοποθετούμε λαδόκολλα σε ταψί (30 νούμερο)βάζουμε το μείγμα απαλά και το αφήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο αντιστάσεις μεσαία σχάρα για 25 λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει πάρα πολύ καλά και το κόβουμε.
Σιρόπι
Βράζουμε 1 ποτήρι νερού νερό με 1 ποτήρι νερού ζάχαρη για 3 λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει.
Το αφήνουμε να κρυώσει.
Υλικά για την κρέμα βανίλιας
1 κιλό γαλα,
100 γραμμάρια ζάχαρη,
4 κουταλιές γεμάτες της σούπας κορν φλάουρ,
2 κουταλιές της σούπας γεμάτες αλεύρι,
1 βανίλια,
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο.
Ρίχνουμε το κορν φλάουρ με το αλεύρι αφού προηγουμένως τα έχουμε διαλύσει σε λίγο γάλα από το ζεστό!
Ανακατεύουμε και όταν πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε την βανίλια και το βούτυρο.
Αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας την.
100 γραμμάρια ζάχαρη,
4 κουταλιές γεμάτες της σούπας κορν φλάουρ,
2 κουταλιές της σούπας γεμάτες αλεύρι,
1 βανίλια,
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο.
Εκτέλεση
Βάζουμε το γάλα με την ζάχαρη να ζεσταθεί.Ρίχνουμε το κορν φλάουρ με το αλεύρι αφού προηγουμένως τα έχουμε διαλύσει σε λίγο γάλα από το ζεστό!
Ανακατεύουμε και όταν πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε την βανίλια και το βούτυρο.
Αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας την.
Υλικά για την κρέμα σοκολάτας
50 γραμμάρια βουτυρά,
2 κούπες γάλα,
1 βανίλια,
60 γραμμάρια κακάο,
60 γραμμάρια κορν φλάουρ,
60 γραμμάρια κουβερτούρα.
Σε ένα μπολ έχουμε ανακατέψει το κακάο,το κορν φλάουρ,50 γραμμάρια ζάχαρη,την βανίλια.
Ρίχνουμε το μείγμα στο ζεστό γάλα σιγά σιγά και ανακατεύουμε.
Όταν πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε την κουβερτούρα και το ανακατεύουμε.
2 κούπες γάλα,
1 βανίλια,
60 γραμμάρια κακάο,
60 γραμμάρια κορν φλάουρ,
60 γραμμάρια κουβερτούρα.
Εκτέλεση
Βάζουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα στη φωτιά να λιώσει ρίχνουμε το γάλα.Σε ένα μπολ έχουμε ανακατέψει το κακάο,το κορν φλάουρ,50 γραμμάρια ζάχαρη,την βανίλια.
Ρίχνουμε το μείγμα στο ζεστό γάλα σιγά σιγά και ανακατεύουμε.
Όταν πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε την κουβερτούρα και το ανακατεύουμε.
Γλάσο
Λιώνουμε σε ένα μπολ 150 γραμμάρια κουβερτούρα, με 150 γραμμάρια ζεστή κρέμα γάλακτος.
Συναρμολόγηση
Τοποθετούμε τον ένα πάτο παντεσπανιού στο ταψί,σιροπιάζουμε με κουτάλι βάζουμε την κρέμα βανίλιας,τοποθετουμε πανω το άλλο παντεσπάνι το σιροπιαζουμε τοποθετούμε πάνω την κρέμα σοκολάτας.
Τέλος το γλάσο και τριμμένη σοκολάτα!
Τέλος το γλάσο και τριμμένη σοκολάτα!
Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou