
Μια συνταγή της κυρίας Sakis Dionissis Fotinakis για ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΡΑΜΕΛΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Σούπερ σπέσιαλ πολύ αφράτο παγωτό καραμέλα !!!
1 εβαπορε
2 ζαχαρουχο καραμέλα
½ κούπα κροκαν (προαιρετικα) (ψιλοκομμένοι ξηροί καρποί καραμελωμενοι, στο συγκεκριμένο είναι φυστίκι αράπικο από το Σούπερ Μάρκετ)
Σε σκεύος 2.5-3 λίτρα ρίχνουμε το μίγμα και προσθέτουμε κομματάκια ζαχαρουχο και κροκαν ανακατεύουμε πολύ ελαφρά και ρίχνουμε και λίγο στην επιφάνεια για ντεκόρ, εγώ εριξα και λίγο Αιγίνης σπασμένο.
Σούπερ σπέσιαλ πολύ αφράτο παγωτό καραμέλα !!!
Υλικά
1 μορφατ1 εβαπορε
2 ζαχαρουχο καραμέλα
½ κούπα κροκαν (προαιρετικα) (ψιλοκομμένοι ξηροί καρποί καραμελωμενοι, στο συγκεκριμένο είναι φυστίκι αράπικο από το Σούπερ Μάρκετ)
Εκτέλεση
Χτυπάμε πολύ κρύα όλα τα παραπάνω, εκτός μισό ζαχαρουχο, πολύ καλά να φουσκώσει (10-15′).Σε σκεύος 2.5-3 λίτρα ρίχνουμε το μίγμα και προσθέτουμε κομματάκια ζαχαρουχο και κροκαν ανακατεύουμε πολύ ελαφρά και ρίχνουμε και λίγο στην επιφάνεια για ντεκόρ, εγώ εριξα και λίγο Αιγίνης σπασμένο.