
ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΤΡΑΓΑΝΟ ΦΥΛΛΟ
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε 1 ποτήρι νερού λάδι, αλάτι, 2 κουταλιές σούπας ξύδι, 1 και μισό ποτήρι νερό και 1 κιλό περίπου αλεύρι.
- Πλάθουμε και φτιάχνουμε μία μαλάκια ζύμη.
- Αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο.
- Παίρνουμε το σπανάκι το πλένουμε, αφήνουμε να στραγγίσει και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
- Εγώ δεν το ζεματαω.
- Ψιλοκόβουμε κρεμμυδάκι φρέσκο, αλάτι, πιπέρι, άνηθο, λίγο λάδι, 2 αυγά χτυπημένα ,3-4 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη και τέλος ριχνουμε φέτα.
- Ανοίγουμε πολύ λεπτά φύλλα αλευρωνοντας τα καλά.
- Λαδωνουμε ένα μεγάλο ταψί στρώνουμε ένα φύλλο και το λαδωνουμε καλά.
- Πρέπει να έχουμε τρία φύλλα σύνολο από κάτω και κάθε ένα το αλείφουμε με λάδι.
- Ρίχνουμε λίγη γέμιση και συνεχίζουμε με ακόμη ένα φύλλο.
- Ξανά γέμιση και τέλος ανοίγουμε 4 φύλλα για να κλείσουμε την πίτα μας.
- Λαδωνουμε καλά, χαράζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180βαθμούς μέχρι να πάρει ένα ωραίο και τραγανό χρώμα.!!!
Εγώ έφτιαξα ζαμπονοτυροπιτες και στριφτες σπανακοπιτες!!
