Σπανακοτυρόπιτα με τραγανό φύλλο



Μια συνταγή της κυρίας Alexandra Lessi για ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΤΡΑΓΑΝΟ ΦΥΛΛΟ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!


Σπανακοτυρόπιτα με τραγανό φύλλο

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε 1 ποτήρι νερού λάδι, αλάτι, 2 κουταλιές σούπας ξύδι, 1 και μισό ποτήρι νερό και 1 κιλό περίπου αλεύρι.
Πλάθουμε και φτιάχνουμε μία μαλάκια ζύμη.
Αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο.
Παίρνουμε το σπανάκι το πλένουμε, αφήνουμε να στραγγίσει και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
Εγώ δεν το ζεματαω.
Ψιλοκόβουμε κρεμμυδάκι φρέσκο, αλάτι, πιπέρι, άνηθο, λίγο λάδι, 2 αυγά χτυπημένα ,3-4 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη και τέλος ριχνουμε φέτα.
Ανοίγουμε πολύ λεπτά φύλλα αλευρωνοντας τα καλά.
Λαδωνουμε ένα μεγάλο ταψί στρώνουμε ένα φύλλο και το λαδωνουμε καλά.
Πρέπει να έχουμε τρία φύλλα σύνολο από κάτω και κάθε ένα το αλείφουμε με λάδι.
Ρίχνουμε λίγη γέμιση και συνεχίζουμε με ακόμη ένα φύλλο.
Ξανά γέμιση και τέλος ανοίγουμε 4 φύλλα για να κλείσουμε την πίτα μας.
Λαδωνουμε καλά, χαράζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180βαθμούς μέχρι να πάρει ένα ωραίο και τραγανό χρώμα.!!!
Με Την ζύμη που περίσσεψε μπορείτε να βάλετε ότι θέλετε για γέμιση.
Εγώ έφτιαξα ζαμπονοτυροπιτες και στριφτες σπανακοπιτες!!