Κουραμπιέδες με λάδι

Αφράτοι κουραμπιέδες με λάδι

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΜΕ ΛΑΔΙ


Αφράτοι, αρωματικοί και ελαφριοί κουραμπιέδες χωρίς βούτυρο, αλλά με υπέροχη γεύση και τραγανά αμύγδαλα.


Υλικά

  • ½ φλιτζάνι Φυτίνη
  • 1 φλιτζάνι σπορέλαιο
  • 1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη (και επιπλέον για πασπάλισμα)
  • 2 βανίλιες
  • 1 κουταλάκι γλυκού σόδα φαγητού
  • 600 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. αμύγδαλα, ψημένα και αλεσμένα


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη φυτίνη, το σπορέλαιο, την άχνη και τις βανίλιες μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Διαλύουμε τη σόδα σε λίγες σταγόνες νερό και την προσθέτουμε στο μείγμα.
  3. Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
  4. Προσθέτουμε τα αλεσμένα αμύγδαλα και ζυμώνουμε ξανά ελαφρά.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  6. Πλάθουμε μικρούς κουραμπιέδες στο σχήμα που θέλουμε και τους τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  7. Ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφένιο χρώμα.
  8. Τους αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τους πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Καλή απόλαυση! 😊


Δημιουργός συνταγής: Παλμιρα Αριστου

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget