
ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΜΕ ΛΑΔΙ
Αφράτοι, αρωματικοί και ελαφριοί κουραμπιέδες χωρίς βούτυρο, αλλά με υπέροχη γεύση και τραγανά αμύγδαλα.
Υλικά
- ½ φλιτζάνι Φυτίνη
- 1 φλιτζάνι σπορέλαιο
- 1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη (και επιπλέον για πασπάλισμα)
- 2 βανίλιες
- 1 κουταλάκι γλυκού σόδα φαγητού
- 600 γρ. αλεύρι
- 100 γρ. αμύγδαλα, ψημένα και αλεσμένα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη φυτίνη, το σπορέλαιο, την άχνη και τις βανίλιες μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Διαλύουμε τη σόδα σε λίγες σταγόνες νερό και την προσθέτουμε στο μείγμα.
- Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
- Προσθέτουμε τα αλεσμένα αμύγδαλα και ζυμώνουμε ξανά ελαφρά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Πλάθουμε μικρούς κουραμπιέδες στο σχήμα που θέλουμε και τους τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφένιο χρώμα.
- Τους αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τους πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Καλή απόλαυση! 😊
Δημιουργός συνταγής: Παλμιρα Αριστου
