Σουτζουκάκια Σμυρνέικα

Σουτζουκάκια Σμυρναίικα

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΣΜΥΡΝΕΙΚΑ


Το αγαπημένο παραδοσιακό φαγητό !!!

Υλικά

  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο ελιά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
  • 2 φέτες ψίχα ψωμιού, μουλιασμένες σε κρασί
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • αλάτι
  • πιπέρι

  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • αλεύρι

Για τη σάλτσα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι για τη σάλτσα
  • λίγο κρασί για το σβήσιμο
  • σάλτσα ντομάτας
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 5 κόκκους μπαχάρι


Εκτέλεση

  1. Πλάθουμε τα σουτζουκάκια μακρόστενα και τα περνάμε πρώτα από το αλεύρι και στη συνέχεια τα τηγανίζουμε για λίγο.
  2. Σε κατσαρόλα σοτάρουμε έξτρα κρεμμύδι και βάζουμε τα σουτζουκάκια μέσα.
  3. Τα σβήνουμε με κρασί και μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, τον πελτέ, τους κόκκους μπαχάρι και λίγο νερό και τα μαγειρεύουμε για μισή ώρα μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  4. Σερβίρουμε με πατάτες πουρέ ή ρύζι !!


Σουτζουκάκια Σμυρναίικα

Credits:

Gogo Samiou