Πορτοκαλόπιτα κέικ



ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΚΕΙΚ


ΑΦΡΑΤΗ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΗ ΣΠΕΣΙΑΛ ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ!!!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
4 αυγά,
200 γραμμάρια ζάχαρη,
330 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα απ,
100 ml σπορέλαιο,
100 γραμμάρια χυμό φρέσκου πορτοκαλιού,
ξύσμα 1 πορτοκαλιού!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν!
Σταματάμε το μίξερ !
Ρίχνουμε σιγά σιγά το σπορέλαιο και ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ!
Συνεχίζουμε ρίχνουμε εναλλάξ αλεύρι χυμό ανακατεύουμε απαλά!
Τέλος ρίχνουμε το ξύσμα!
Τοποθετούμε σε τσέρκι 28 νούμερο λαδόκολλα!
Πάνω στην λαδόκολλα τοποθετούμε ζάχαρη!
Πάνω στην ζάχαρη τοποθετούμε φέτες πορτοκαλιού!
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αντιστάσεις μεσαία σχάρα για 50 λεπτά!
Ελέγχουμε με ξυλάκι από σουβλάκι εάν ψήθηκε!

ΣΙΡΟΠΙ:
3 ποτήρια νερού νερό,
3 ποτήρια νερού ζάχαρη,
το χυμό από ένα πορτοκάλι
βράσιμο 5 λεπτά!
Σιροπιάζομαι χλιαρό γλυκό ζεστό σιρόπι!
Το αφήνουμε να απορροφήσει και μετά το αναποδογυρίζουμε.