
ΑΦΡΑΤΗ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΗ ΣΠΕΣΙΑΛ ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ!
200 γραμμάρια ζάχαρη,
330 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα απ,
100 ml σπορέλαιο,
100 γραμμάρια χυμό φρέσκου πορτοκαλιού,
ξύσμα 1 πορτοκαλιού!
Υλικά
4 αυγά,200 γραμμάρια ζάχαρη,
330 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα απ,
100 ml σπορέλαιο,
100 γραμμάρια χυμό φρέσκου πορτοκαλιού,
ξύσμα 1 πορτοκαλιού!
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν!
Σταματάμε το μίξερ !
Ρίχνουμε σιγά σιγά το σπορέλαιο και ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ!
Συνεχίζουμε ρίχνουμε εναλλάξ αλεύρι χυμό ανακατεύουμε απαλά!
Τέλος ρίχνουμε το ξύσμα!
Τοποθετούμε σε τσέρκι 28 νούμερο λαδόκολλα!
Πάνω στην λαδόκολλα τοποθετούμε ζάχαρη!
Πάνω στην ζάχαρη τοποθετούμε φέτες πορτοκαλιού!
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αντιστάσεις μεσαία σχάρα για 50 λεπτά!
Ελέγχουμε με ξυλάκι από σουβλάκι εάν ψήθηκε!
3 ποτήρια νερού ζάχαρη,
το χυμό από ένα πορτοκάλι
βράσιμο 5 λεπτά!
Σιροπιάζομαι χλιαρό γλυκό ζεστό σιρόπι!
Το αφήνουμε να απορροφήσει και μετά το αναποδογυρίζουμε.
Σταματάμε το μίξερ !
Ρίχνουμε σιγά σιγά το σπορέλαιο και ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ!
Συνεχίζουμε ρίχνουμε εναλλάξ αλεύρι χυμό ανακατεύουμε απαλά!
Τέλος ρίχνουμε το ξύσμα!
Τοποθετούμε σε τσέρκι 28 νούμερο λαδόκολλα!
Πάνω στην λαδόκολλα τοποθετούμε ζάχαρη!
Πάνω στην ζάχαρη τοποθετούμε φέτες πορτοκαλιού!
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αντιστάσεις μεσαία σχάρα για 50 λεπτά!
Ελέγχουμε με ξυλάκι από σουβλάκι εάν ψήθηκε!
Σιρόπι
3 ποτήρια νερού νερό,3 ποτήρια νερού ζάχαρη,
το χυμό από ένα πορτοκάλι
βράσιμο 5 λεπτά!
Σιροπιάζομαι χλιαρό γλυκό ζεστό σιρόπι!
Το αφήνουμε να απορροφήσει και μετά το αναποδογυρίζουμε.
Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou