
Για κέρασμα με το καφεδάκι μας
Έγινε υπέροχος πεντανόστιμος και μυρωδάτος
1 φλυτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
1 φλυτζάνι τσαγιού μέλι
1,5 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
Ξύσμα πορτοκαλιού
Τα βράζουμε όλα μαζί για 2-3 λεπτά
3/4 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα να κάψει και ρίχνουμε το σιμιγδάλι.
Ανακατεύοντάς τον συνεχώς μέχρι να ξανθίσει.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το σιρόπι με προσοχή και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει.
Αν θέλουμε προσθέτουμε σταφίδες αμύγδαλα και ότι άλλο θέλουμε.

Υλικά
Σιρόπι
3 φλυτζάνια τσαγιού νερό1 φλυτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
1 φλυτζάνι τσαγιού μέλι
1,5 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
Ξύσμα πορτοκαλιού
Τα βράζουμε όλα μαζί για 2-3 λεπτά
Για το χαλβά
2 φλυτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι (έβαλα το ένα χοντρό και το άλλο ψιλό)3/4 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Έχουμε ετοιμάσει το σιρόπι.Βάζουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα να κάψει και ρίχνουμε το σιμιγδάλι.
Ανακατεύοντάς τον συνεχώς μέχρι να ξανθίσει.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το σιρόπι με προσοχή και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει.
Αν θέλουμε προσθέτουμε σταφίδες αμύγδαλα και ότι άλλο θέλουμε.


Δημιουργός συνταγής: Marina Hatzidaki