
Υλικά
4 αυγα,
100 γραμμάρια ζάχαρη
200 ml γάλα,
200 ml σπορέλαιο
2 ποτήρια αλεύρι φαρίνα απ
1 βανίλια
20 γραμμάρια κακάο
Ρίχνουμε το γάλα,το σπορέλαιο.
Σιγά σιγά το αλεύρι και το κακάο κοσκινισμένο.
Τοποθετούμε το μείγμα.στην λαδόκολλα σε ταψάκι 30ν και το ψήνουμε στους.180 βαθμούς προθερμασμένο αντιστάσεις μεσαία σχάρα για 45 λεπτά και άλλα 10 με σβησμένο φούρνο.
Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει .
Ρίχνουμε στο κρύο γλυκό 10 κουταλιές της.σούπας κουτλιά κουταλιά.
Ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο ανακατεύουμε.
Τέλος ρίχνουμε 200 ml κρέμα γάλακτος ανακατεύουμε να δέσει .
Το κατεβάζουμε το αφήνουμε λίγο σε θερμοκρασία δωματίου και το ρίχνουμε επάνω στο γλυκό.
Για διακόσμηση βάζουμε καρύδι!
100 γραμμάρια ζάχαρη
200 ml γάλα,
200 ml σπορέλαιο
2 ποτήρια αλεύρι φαρίνα απ
1 βανίλια
20 γραμμάρια κακάο
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη 7 λεπτά.Ρίχνουμε το γάλα,το σπορέλαιο.
Σιγά σιγά το αλεύρι και το κακάο κοσκινισμένο.
Τοποθετούμε το μείγμα.στην λαδόκολλα σε ταψάκι 30ν και το ψήνουμε στους.180 βαθμούς προθερμασμένο αντιστάσεις μεσαία σχάρα για 45 λεπτά και άλλα 10 με σβησμένο φούρνο.
Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει .
Σιρόπι
Βάζουμε στο μπολ 3 κουταλιές της σούπας καραμελωμένα ζαχαρούχο γάλα και το αραιώνουμε με νερό.Ρίχνουμε στο κρύο γλυκό 10 κουταλιές της.σούπας κουτλιά κουταλιά.
Γλάσο καραμέλας
Βάζουμε σε κατσαρολάκι στην φωτιά 10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη να λιώσει να πάρει χρώμα.Ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο ανακατεύουμε.
Τέλος ρίχνουμε 200 ml κρέμα γάλακτος ανακατεύουμε να δέσει .
Το κατεβάζουμε το αφήνουμε λίγο σε θερμοκρασία δωματίου και το ρίχνουμε επάνω στο γλυκό.
Για διακόσμηση βάζουμε καρύδι!
Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou